Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Fietsverlichtingsactie: fietsers opgelet!

Blog

Fietsverlichtingsactie: fietsers opgelet!

De jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie staat weer voor de deur. Op zaterdag 2 november kunnen fietsers, bij deelnemende rijwielhandelaren, hun verlichting gratis laten controleren en zo nodig laten repareren.

In het najaar en de wintermaanden is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het goed doet. Gemeenten, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland organiseren samen met rijwielhandelaren daarom ook dit jaar weer de fietsverlichtingsactie. Na de actie voert de politie gerichte controles uit op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 55.

Veilig in het verkeer
De fietsverlichtingsactie helpt fietsers om ook in de donkere maanden goed zichtbaar te zijn voor mede weggebruikers. Zo werken we samen aan een verkeersveiliger Katwijk. Verkeer, dat zijn we tenslotte zelf!

Gratis check op zaterdag 2 november
De landelijke campagnedag dit jaar is op zaterdag 2 november. Alleen op deze dag kun je gratis je fietsverlichting laten nakijken bij de deelnemende rijwielhandelaren. Als er reparaties nodig zijn dan betaal je alleen zaterdag geen arbeidsloon. De kosten voor het materiaal worden uiteraard wel in rekening gebracht. In Oegstgeest en Alphen aan den Rijn is de Fietsersbond zelfs aanwezig met een stand. De actie loopt nog door in de week van 4 t/m 9 november. Je ontvangt een korting van 10% op arbeids- en materiaalkosten.

Deelnemende rijwielhandelaren 

  • Profile Paul, Drieplassenweg 1, Katwijk
  • Bike Totaal Luyten, Achterweg 22, Katwijk
  • 2Wheels.nl, Rijnsburgerweg 120, Rijnsburg
  • Giant Store van Giezen, Brouwerstraat 55a, Rijnsburg

Persbericht gemeente Katwijk

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X