Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Fietsverbod in winkelgebied Katwijk aan Zee op zaterdag

Blog

Fietsverbod in winkelgebied Katwijk aan Zee op zaterdag

Vanaf zaterdag 29 januari gaat het fietsverbod in het winkelgebied van Katwijk aan Zee in. Dit betekent dat op zaterdagen tussen 09:00 en 18:00 uur fietsen in dat gebied verboden is. Het invoeren van een fietsverbod op zaterdag is een van de aanbevelingen uit de evaluatie over de herinrichting van het centrum, om het verblijf in het winkelgebied veiliger en aantrekkelijker voor bezoekers te maken.

Gewoon te druk

Nu de winkels en horecagelegenheden weer open zijn, wordt het ook weer drukker in het centrum door bezoekers. Wethouder Rien Nagtegaal zegt hierover: “Het is ontzettend fijn dat we weer kunnen winkelen en beleven bij onze lokale ondernemers. In het verleden hebben we gezien dat we op zaterdagen een probleem hebben met het samengaan van de verschillende verkeersstromen in het centrum tijdens winkeltijden: het is dan gewoon te druk. Deze maatregel helpt om het bezoeken van het centrum en het winkelen voor iedereen prettig en veilig te houden.”

Met de fiets in het winkelgebied: wanneer wel en wanneer niet?

Inmiddels zijn de verkeersborden, die het fietsverbod op zaterdag aankondigen, opgehangen in het winkelgebied. Hierdoor is fietsen op zaterdag tussen 09:00 en 18:00 uur verboden. De fiets mag wel aan de hand meegenomen worden. Op de overige momenten (zondag tot en met vrijdag en zaterdag voor 09:00 en na 18:00 uur) is het toegestaan om te fietsen in het winkelgebied. De komende twee weken waarschuwt Handhaving fietsers voor wie de nieuwe maatregel nog even wennen is.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X