Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Fietsendieven actief Boulevard en centrum Katwijk

Blog

Fietsendieven actief Boulevard en centrum Katwijk

De laatste tijd worden er erg veel fietsen gestolen in Katwijk. Vooral bij de Boulevard en in het centrum van Katwijk aan Zee zijn fietsendieven actief. Waar vorig jaar nog geen 60 fietsen in de maanden juni, juli en augustus gestolen werden, zijn deze zomer tot nu toe al zo’n 130 fietsen gestolen. De dieven zijn vooral uit op dure elektrische fietsen.

Lopersleutel
De fietsendieven gebruiken een lopersleutel, die op verschillende typen AXA sloten past. Peter Koot, teamchef Politie Katwijk: “Het probleem is dat deze fietsendieven hierdoor lastig te betrappen zijn. Met een lopersleutel maken ze fietssloten onopvallend en vrij gemakkelijk open om de fietsten vervolgens eenvoudig mee te nemen.”

Tweede slot
De lopersleutel werkt ook op insteeksloten. Gebruik daarom altijd een los tweede slot om uw fiets extra vast te zetten. Is er niets om uw fiets aan vast te maken? Doe dan het tweede slot om het frame en het voorwiel van uw fiets. Zo voorkomt u dat de fiets makkelijk opgetild kan worden aan het achterwiel en weggereden kan worden. Ziet u iets verdachts? Bel dan gelijk 112.

Persbericht gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X