Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /‘Fietsendief’ door Slash

Blog

‘Fietsendief’ door Slash

Geachte heer Fietsendief,

Uw beroep is het op één na oudste beroep ter wereld. Het is een ambacht dat door velen wordt uitgeoefend. Zij het dat de één wat beter is dan de ander. Ondanks mijn diepe waardering voor het eeuwenoude beroep dat u in stand houdt, wil ik toch even mijn beklag doen. Afgelopen zaterdagavond heeft u, of een collega van u, mijn fiets ontvreemd. De fiets was met een goed (en gesloten) slot geplaatst op een plek waar het over het algemeen de bedoeling is dat men daar zijn/haar rijwiel plaatst.

Ik denk niet dat ik u mijn emoties hoef te beschrijven van het moment dat ik ontdekte dat u er met mijn stalen strijdros vandoor was gegaan. Ik heb u luidkeels verwenst en u de meest vreselijke ziektes toegewenst. Sommige waren erg creatief. Ik ben ze helaas vergeten op te schrijven anders had ik ze graag met u willen delen. Natuurlijk begrijp ik dat u ook niet kon weten dat uw pas toegeëigende tweewieler eigenlijk míjn eigendom was. U zult het heus niet expres gedaan hebben.

Echter, de fiets had een grote emotionele waarde voor mij. Zoals u wellicht is opgevallen is het stuur wat verbogen. Dat komt van die keer dat ik (dronken en vol) een bocht te krap nam waardoor ik met mijn volle gewicht bovenop het stuur klapte. Zo kleven er nog veel meer leuke anekdotes aan mijn voormalige metalen makker.

U snapt dat ik het derhalve zeer op prijs zou stellen als u mijn fiets zou willen retourneren. Mocht u tot zulk een beslissing overgaan dan heeft u hier het adres: Piet Heinlaan 140, 2224 SW te Katwijk ZH (eventuele getuigen kunnen zich hier ook melden).
Als u hem daar neerzet, zou u dan ook zo vriendelijk willen zijn om u dan binnen even te melden?

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,

Slash

PS: Mocht u besluiten om de fiets niet te retourneren en mocht u niet de nobele en ambachtelijke fietsendief zijn waar ik u voor houd, maar gewoon een mislukt kruimeldiefje of wanhopige junk: dan verwijs ik u naar eerder genoemde verwensingen.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X