Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Ferox roeit Kaagrace onder zware omstandigheden

Blog

Foto: Ferox / Danielle van Leeuwen

Ferox roeit Kaagrace onder zware omstandigheden

Zaterdag streden vier teams van de Katwijkse roeivereniging Ferox in de jaarlijks Kaagrace. Een race van 15 km over de Kagerplassen, met een stevige westenwind werd het geen gemakkelijke wedstrijd. De heren van de sloep Azorean High hebben met een vierde plek in het hoofdklassement een knappe prestatie geleverd onder deze moeilijke omstandigheden. Het team in de sloep Mighty Mo werd tweede in de eerste klasse.

Uit het hele land waren roeiteams naar de Kaagsociëteit gekomen. Nadat de dames in de ochtend het parcours hadden afgelegd was het in de middag de beurt aan de herenteams. Vanaf de starttoren ging het eerste stuk wind mee richting de Ringvaart. De heren van de Azorean High hadden een snelle start, maar ook de Terschellingers in de Gouteyk waren duidelijk in goede doen. Wind mee liep het allemaal soepel, al ging de warmte de roeiers wel parten spelen. Ook eisten de ondiepe stukken hun tol. Vanaf het keerpunt bij de Kever was het bijna 6 km lang tegen de wind in beuken. Dan moeten de verschillen worden gemaakt. Met een hoog slagtempo en krachtige slagen werd het zwaarste stuk van de race onder luide aanmoedigingen van alle watersporters afgelegd.

Na nog een laatste keerpunt was het met de wind in de rug op naar de finish. Met een tijd van 1 uur en ruim 22 minuten klonk voor de Azorean High het verlossende eindsignaal. Niet veel later kwamen ook de heren in de Mighty Mo en het mixteam in de Thussen Uit over de eindstreep.

Foto: Ferox / Danielle van Leeuwen

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X