Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Feestelijke opening van De sportspeeltuin Dorpsweide!

Blog

Feestelijke opening van De sportspeeltuin Dorpsweide!

Na 2,5 jaar is het dan zover. De sportspeeltuin Dorpsweide gaat de komende weken gerealiseerd worden. Er worden mooie outdoor sporttoestellen geplaatst voor jong en oud in de Dorpsweide in Valkenburg. De officiële opening staat gepland op zaterdag 19 september tussen 10-14.00 uur. Wethouder Rien Nagtegaal (namens gemeente Katwijk) en Leon Braunstahl (namens stichting Sportspeeltuin Dorpsweide) openen om 10.30 officieel de sportspeeltuin.

Wij nodigen iedereen uit om bij deze feestelijke opening te zijn. Wij bieden een sportief programma aan, zoals meerdere bootcamp clinics (gratis) verzorgt door Bootcamp Katwijk, suppen door de Dorpsweide en de Rijn, korfballen, basketballen en noem maar op! Wij vinden het geweldig als je komt kijken en uiteraard meedoet aan deze leuke activiteiten. Jij komt toch ook?!

Achtergrond
Leon, Jeannine en Dennis, initiatiefnemers van dit project en tevens inwoners van ‘t Duyfrak, zien een enorm potentieel in het mooie park de Dorpsweide in Valkenburg om hiervan een sportspeeltuin te maken. Door onze intrinsieke motivatie gericht op het ontwikkelen van gezonde dagelijkse leefgewoontes, zoals bewegen, zijn wij 2,5 jaar geleden een burgerinitiatief gestart. Dit willen wij realiseren door het plaatsen van verschillende outdoor sporttoestellen in de dorpsweide. Het voornaamste doel is om jong en oud met plezier blijvend in beweging te krijgen.

Wij zijn dus alle drie inwoners van de wijk ’t Duyfrak en allemaal op verschillende manieren betrokken bij verschillende lokale sportverenigingen. Daarnaast zijn wij als ouder betrokken bij de gezondheid van kinderen. Als we kinderen en onszelf op een laagdrempelige en leuke manier in onze eigen wijk kunnen laten bewegen zou dat geweldig zijn.

In de afgelopen 2,5 jaar hebben we contact gelegd met een gerenommeerde leverancier, Yalp, van buitenspeeltoestellen. Zij hebben op basis van meerdere bezoeken op locatie, gesprekken met de gemeente en onze ideeën een schets gemaakt. Eentje die nu dus echt gerealiseerd gaat worden!

Gebruik van de Dorpsweide
De indeling van de toestellen in het plangebied zijn afgestemd met de beleidsambtenaren van de gemeente. Er is rekening gehouden met zichtlijnen, behoud van de natuur, gasleidingen en andere vereisten van de gemeente.

Programmering
Onze Stichting gaat sportactiviteiten organiseren voor de hele buurt. Op deze manier kunnen inwoners elkaar ontmoeten en sportief bezig zijn. Wij zullen dit doen in samenwerking met lokale organisaties. Zo hebben wij gesprekken gevoerd met onder andere het Welzijnskwartier, de omringende scholen, de ijsclub en bootcamp organisaties. Zij zien allemaal enorme kansen voor mooie activiteiten met de sportspeeltuin.

Veiligheid
De gemeente heeft het beheer en het onderhoud in haar portefeuille. Gezien het openbare karakter van de sportspeeltuin is het noodzakelijk dat het onderhoud door een gecertificeerd bedrijf uitgevoerd wordt.

Financiën
De afgelopen maanden hebben wij veel energie gestoken in het benaderen van fondsen; Fonds 1818, Zorg en Zekerheid, Teamsportservice, Rabobank en commerciële partijen, zoals Marketingbureau IM die o.a. ons promotiemateriaal heeft ontwikkeld. Ook Van der Mey Quality Food &Vegetables en Hoogvliet Valkenburg sponseren tijdens de opening. Daarnaast hebben wij een crowdfunding, ‘voorjebuurt.nl’, gestart waar nu een mooi bedrag op staat. Wij zijn enorm trots dat zoveel inwoners, bedrijven, zoals Vanzessenclaer en Barnwoodweb en bovengenoemde fondsen een bijdrage hebben geleverd. Ook de positieve samenwerking met de gemeente Katwijk heeft ervoor gezorgd dat wij onze droom kunnen realiseren. Zij hebben meegedacht en de locatie en budget beschikbaar gesteld.

Sporten en bewegen is belangrijk; daarom neemt de gemeente de helft van de kosten voor de sportspeeltuin voor haar rekening zodat alle inwoners straks gebruik kunnen maken van de mooie sportspeeltuin. Via deze weg willen we iedereen bedanken die een (financiële) bijdrage heeft geleverd, zodat de sportspeeltuin definitief gerealiseerd kan worden.

Tot slot
Tik ‘m aan! Is de slogan geweest van onze campagne. Tik ‘m aan voor de opening op 19 september 2020. Tot dan!

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X