Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /FC Rijnvogels winnaar Koetshuis ‘de Burcht’ Cup 2016

Blog

FC Rijnvogels winnaar Koetshuis ‘de Burcht’ Cup 2016

Vijfde Event Leidenamateurvoetbal.nl en finaledag Koetshuis Cup daverend succes

Zaterdag 11 juni was de Leidse voetbalvereniging FC Rijnland gastheer voor het vijfde Event van de regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl. Het voetbalevenement werd dit jaar gekoppeld aan de eerste editie van de Koetshuis ‘de Burcht’ Cup.

De dag begon met een jeugdwedstrijd tussen de D1 van Rijnsburgse Boys en een samengesteld team uit de klasse waarin de ‘uien’ kampioen werden. Met vereende krachten van Hazerswoudse Boys, UDO en RCL werden de geelzwarten na een doelpuntrijk treffen verslagen. Daarna was het de beurt aan de beste regionale spelers, naar aanleiding van de spelersklassementen op de genoemde website, om hun kunsten te vertonen. De teams stonden onder leiding van de trainerstandems Alfons Groenendijk (ex-Excelsior) en Patrick Heijmans (Katwijk) enerzijds en aan de andere kant Paul van der Zwaan (Quick) en Alan Campfens (Warmunda). Good-old Wout Holverda was gastspeler en genoot van alle talenten om zich heen. Aansluitend aan de onderhoudende tweestrijd werden de allerbeste spelers in het zonnetje gezet door de redactie van Leidenamateurvoetbal (LAV) en de winnaars gingen met de nodige prijzen naar huis.

Topscheidsrechters
Ook de finale van ‘Latje Trap’ vond plaats op het complex in het Morskwartier. Uiteindelijk werd DoCoS winnaar door het koppel Sven Ravensbergen en Melvin van Gent. Laatstgenoemde verdiende de meeste punten. De andere finalisten, Roy Elkerbout en Jerry Ubink, kwamen in de eindstrijd uit namens vv Oegstgeest.

Om half drie werd de eerste halve finale gespeeld van de strijd om de Koetshuis ‘de Burcht’ Cup. De kersverse derde divisionist FC Rijnvogels trok nipt aan het langste eind tegen eersteklasser FC Boshuizen. Daarna was het de beurt aan de buren van Lugdunum en UVS om tegen elkaar uit te komen. De kikkers bleken, net als in de poulefase eerder, te sterk voor de blauwwitten, waarbij wel vermeld moet worden dat UVS nogal gehavend aan de start verscheen. Alle wedstrijden stonden onder leiding van of scheidsrechter Allard Lindhout of Dick Jol, geassisteerd door grensrechters Marc Groot en Sjoerd de Knegt.

Volop amusement
Terwijl het ondertussen een drukte van belang was geworden en iedereen zich kostelijk vermaakte, was er ook een muzikale show van de sambaband XammeRamme. De Braziliaanse klanken werden met genoegen aangehoord. Eerder op de dag kon de jeugd zich vermaken met Bumper Experience, ook al een trekpleister.

De finale van het toernooi ging dus tussen FC Rijnvogels en Lugdunum. De Katwijkers hadden moeite om de groenwitten klein te krijgen, maar uiteindelijk kon linksbuiten Thomas Dijk zich tot matchwinner kronen. Bij de prijsuitreiking werd de promovendus onder meer geëerd met een reusachtige beker, uitgereikt door Tom Holswilder van ’t Koetshuis De Burcht.

Na de laatste woorden van de organisatie volgde er nog een bijster geslaagde avond en was iedereen het er over eens dat dit evenement absoluut een vervolg verdient, zo vond ook ras-Leidenaar en Go Ahead Eagles-speler Randy Wolters. ,,Dit was echt een gouden dag. Allemaal voetballiefhebbers bij en onder elkaar, van welke club dan ook. Wat een gezelligheid, gekoppeld aan en sportief karakter. Ik vind het echt geweldig wat Leidenamateurvoetbal.nl neerzet. Niet alleen met hun prachtige website, maar ook met de organisatie van zo’n dag. Ik hoop dat ze verder kunnen groeien met de hulp van clubs en sponsoren. Zelf ga ik ook proberen om het team te helpen. Het initiatief is echt een verrijking voor het Leidse regiovoetbal.”

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X