Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Bevrijding /Fakkeloptocht 5 mei 2022: Vrijheid in verbondenheid

Blog

Fakkeloptocht 5 mei 2022: Vrijheid in verbondenheid

Het jaarthema voor de herdenkingen en vieringen is dit keer: Vrijheid in verbondenheid. Hiermee benadrukt het Nationaal Comité 4 en 5 mei dat onze vrijheid onlosmakelijk is verbonden met de vrijheid van de ander. De oorlog in Oekraïne toont hoe kwetsbaar vrijheid is en sterkt het Nationaal Comité in zijn opdracht om oorlogsslachtoffers te herdenken en het belang van vrijheid, democratie en rechtsstaat uit te dragen.

Veel kinderen in Katwijk weten het al: de fakkeloptocht is een fantastische manier om bevrijdingsdag te vieren en onze vrijheid te delen. Dit jaar organiseren de St. Samenwerkende Oranje Verenigingen, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg  weer een fakkeloptocht in samenwerking met: Gemeente Katwijk, Wijkvereniging Noord / Noord- Oost, Wijkvereniging Hoornes/ Rijnsoever, en Buurtcomitë Ligustrum, Atletiek Vereniging Rijnsoever.

Op donderdag 5 mei zullen de kinderen vanaf de vier verzamelpunten, om 20:00 uur, onder begeleiding van een muziekkorps naar het gemeentehuis vertrekken. Bij het gemeentehuis krijgen alle kinderen een fakkel uitgereikt.  Ook dit jaar hebben de lopers van Atletiek Vereniging Rijnsoever het bevrijdingsvuur weer uit Wageningen opgehaald. Zij zullen de fakkel overhandigen aan burgemeester C.L. Visser die het bevrijdingsvuur zal ontsteken. Na het zingen van ons volkslied zal er een optreden verzorgd worden.

Na afloop van het programma gaan alle groepen met brandende fakkels terug naar hun verzamelpunt onder begeleiding van een muziekkorps. Wees solidair met de vrijheid en doe op 5 mei mee met de fakkeloptocht!

Vertrekpunten Fakkeloptocht 5 mei

Hieronder de vier vertrekpunten voor de fakkeloptocht van 5 mei.

Tijdstip aanwezig zijn: 19.45 uur

Vertrek: 20.00 uur richting gemeentehuis, onder begeleiding van een muziekkorps

Open Hof Kerk: Rijnstraat
Wijkgebouw Hoornes Rijnsoever: van Houtenstraat
Wijkgebouw ’t Zandgat: E.A. Borgerstraat
Buurtvereniging Ligustrum: Kamperfoelieplein

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

 • Mevrouw c van duijn-star

  Beantwoorden 04/05/202219:01

  De oranjevereniging van de drie gemeenten werken samen.
  Maar de fakkel optocht wordt alleen in katwijk gehouden.waarom ook niet in rijnsburg en Valkenburg.
  Voor die kinderen is het ook leerzaam.erg jammer dat alles maar naar katwijk moet.
  En in ons dorp niets.

Laat een reactie achter

X