Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /FAKE! Vind je mij mooi?

Blog

FAKE! Vind je mij mooi?

Verslag en foto’s. Video van de voorstelling volgt later

Afgelopen week was het eindelijk zover. Na maanden repeteren en voorbereiden stonden zes jonge Katwijkse acteurs voor het eerst in jongerencentrum Scum met het stuk FAKE! Een confronterende voorstelling over het huidige schoonheidsideaal.

Het stuk begint met een grappige sketch van ‘Donald Trump’ die vol lof spreekt over Photoshop, plastische chirurgie en uiterlijke schoonheid. De zaal lacht, vooral als Trump meldt dat Photoshop zelfs Mexicanen mooi kan maken! Daarna neemt het stuk al snel een ernstigere toon aan. Perfect opgedirkte meisjes in glitterjurkjes sluiten zonder schaamte het meisje dat er anders uitziet buiten.

Regelmatig wordt de vraag gesteld: vind jij mij mooi? 

Het publiek leert dat schoonheidsidealen per land verschillen, maar dat de zoektocht naar uiterlijke perfectie universeel is. Mensen gaan ver om de meest perfecte versie DSC00165van zichzelf te worden. Maar is dit wel hoe je echt wil zijn? Het stuk eindigt met deze krachtige boodschap: doe wat jij wilt, je hoeft je niet aan te passen aan wat anderen van je verwachten. Ik ben wie ik ben!

Theaterproject FAKE! is een initiatief van Welzijnskwartier, jongerenwerk en cultuur. Binnen het project maken jongeren op een laagdrempelige manier kennis met theater en denken zij na over een maatschappelijk thema. Samen met theatermaakster Delaisa Rafaela zijn 6 jonge spelers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg aan de slag gegaan met het schoonheidsideaal van nu.

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X