Mixtape.

Nieuw!

maart, 2024

09mar20:1523:00StringWood Ensemble speelt 'La Belle Époque'Open Hofkerk

Event informatie

Op 9 maart speelt het StringWood Ensemble ter ere van Internationale Vrouwendag het concert ‘La Belle Époque’ in de Open Hof Kerk in Katwijk.

Het volgende concert van de serie ‘StringWood Sessions’, op 9 maart in de Open Hof Kerk in Katwijk staat in het teken van Internationale Vrouwendag. Het StringWood Ensemble dompelt zich onder in de pracht van ‘La Belle Époque’, in het Parijs van de laat negentiende/vroeg twintigste-eeuw. Als klassiek pianotrio (viool, cello en piano) brengen ze drie pareltjes uit het repertoire van Franse vrouwelijke componisten tot leven.

Componerende vrouwen konden hun werken in de negentiende en vroeg-twintigste eeuw vaak niet uitgeven en werden soms ook door naasten belemmerd in hun muzikale carrière. Mede daardoor zijn veel van hun composities onterecht in de vergetelheid geraakt. Het StringWood Ensemble herstelt deze composities in ere, door in de huid te kruipen van de componisten en de muziek te omkaderen met krantenartikelen, dagboekfragmenten en brieven. Reis met hen mee naar het Parijs van de belle époque, waar vrouwen vochten voor erkenning in een tijd van opkomende emancipatie.

Het concert, dat om 20:15 uur begint, opent met een educatief project waarin jonge musici deel uitmaken van het StringWood Ensemble. Drie getalenteerde pianisten en violisten nemen afwisselend de plaats in van één van de ensembleleden en voeren trio-werken uit van vrouwelijke componisten.

www.instagram.com/stringwoodensemble
www.facebook.com/StringWoodEnsemble
www.stringwoodensemble.nl

Ticketlink 

Tijd

(Zaterdag) 20:15 - 23:00

Locatie

Open Hof Kerk

Rijnstraat 18

Geen reacties

Laat een reactie achter

X