Mixtape.

Nieuw!

september, 2023

03sep15:0018:00Port of Call & ‘Sangre de Muerdago’In de Oude Jeroenskerk in Noordwijk

Event informatie

Een sprookje uit Galicië strijkt neer in Noordwijk

Zondagmiddag 3 september vindt er in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk een bijzonder concert plaats van de Spaans-Duitse muziekgroep ‘Sangre de Muerdago’. De Rijnsburgse muzikant ‘Port of Call’ verzorgt het voorprogramma. Beide optredens zullen volledig onversterkt zijn. De aanvang is 15.00 uur. Om 15.30 uur zal de muziek van start gaan. Kaarten kosten 15,-; kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang.

De groep heeft zijn oorsprong in het uiterste noordwesten van Spanje, Galicië, waar frontman Pablo C. Ursusson woont. Rondom hem heeft zich een groep muzikanten gevormd die een bijna onnavolgbaar hoog niveau van samenspelen heeft bereikt. Zijn teksten zijn in de taal van Galicië, ‘Galicisch’, en gaan veelal over de liefde, de (kracht van de) natuur en zorg voor elkaar.

Sangre de Muerdago gebruikt behalve akoestische gitaar traditionele instrumenten als de draailier en de nyckelharpa (“toetsharp”), gekoppeld aan hypnotiserende meerstemmige zanglijnen. Op deze tournee treedt de groep op als viertal, met onder andere een cellist en klarinettist. Deze combinatie maakte de band tot een van de hoogtepunten van het toonaangevende Roadburn Festival eerder dit jaar, waar zij meerdere optredens verzorgden.

De band Sangre de Muerdago treedt dit weekend ook op tijdens het Into The Great Wide Open Festival op Vlieland. Het festival sloot de beschrijvende tekst over de band af met de zin: “Sluit je ogen, keer naar binnen en maak een reis door de diepste krochten van je ziel terwijl de draailier en de Keltische Harp voor je spelen”. Sangre de Muerdago – ‘het bloed van de maretak’ – neemt het publiek al vijftien jaar mee met hun pakkende middeleeuwse folkmelodieën naar vervlogen tijden en verdwenen landschappen. “”Deze muziek  is pure schoonheid”, schreef een recensent onlangs.

Rijnsburger Pieter van Vliet maakt (ook) al ruim vijftien jaar muziek onder de naam “Port of Call”. Na enkele jaren van omzwervingen in Canada en Europa keerde de multi-instrumentalist in 2022 weer terug met een nieuw album, genaamd ‘The Breeze’. Dit album werd opgenomen in de Katzwijm Studio in Voorhout. Hoewel Port of Call is uitgegroeid tot een volwaardige band, treedt hij speciaal voor deze middag solo op. Solo doet bij vlagen denken aan het werk van Bill Callahan, Will Oldham en Neutral Milk Hotel.

 

Kaarten voor het concert zijn alleen verkrijgbaar op de dag zelf bij de entree van de Oude Jeroenskerk. Reserveren voor dit concert kan via email: concerteninnoordwijk@gmail.com. De Oude Jeroenskerk is gelegen aan de Voorstraat 44 in Noordwijk-Binnen.

Tijd

(Zondag) 15:00 - 18:00

Geen reacties

Laat een reactie achter

X