Mixtape.

Nieuw!

mei, 2023

26mei20:3023:59Laypeople @ The Box Live!Daarna: Emily and the Young Ones

Event informatie

Het wordt weer knallen as vrijdag met The Box Live! De Katwijkse band Laypeople zorgt voor een heerlijk begin van de avond met Rock, Blues en Country liedjes. Daarna pakt de band Emily and the Young ones jullie bij de kladden met lekkere eigenwerk en bekende rocksongs.

Tot vrijdag!

Facebook Event

Laypeople speelt eigen liedjes in een breed spectrum. Het genre zweeft tussen rock, blues en country. Gitarist Luuk en bassist Wim beginnen de band als akoestisch tweetal. Al snel komen er electrische gitaren aan te pas en voegt Yvo zich bij de band. Deze formatie is namelijk al actief als de band Warhertz. Na wat wisselende drummers heeft Remon definitief het stokje overgenomen en is de band compleet.

Emily & the Young Ones
een in Puttershoek gevestigde bluesrockband is opgericht door de huidige leden Erik Hoek (basgitaar), Jeroen van der Vlis (Lead eletrische en akoestische gitaar, backing vocals), Björn van der Meijden (Drums en percussie, backing vocals), Jeroen Snaaijer (Vocals, bluesharp, elektrische gitaar) en voormalig zangeres singer Emily Kornaat.

Met het spelen van covers in lokale cafés en evenementen, voornamelijk muziek van de jaren 90 tot heden, werd de vriendschappelijke en muzikale band steeds hechter.

De bandnaam is altijd behouden gebleven maar de muziek kreeg meer jaren ‘70 en ‘80 rock- en blues invloeden van o.a. The Who, Creedence Clearwater Revival, Fleetwood Mac, Steppenwolf en The Rolling Stones.

Na een aantal jaar als volledige coverband gespeeld te hebben was 2018 het jaar van de eerste debut EP ‘Island Life’ met eigen werk. De bluesrock nummers zijn geïnspireerd op de thuisbasis van de band, het prachtige eiland ‘Hoeksche Waard’ vlak onder Rotterdam.

Naast het spelen in kleine cafés worden de optredens steeds groter, met als voorlopige hoogtepunten onder andere het festival ‘Terug naar Tiengemeten’, de ETCC-wereldkampioenschappen in Deventer en de Bluesroute in Harderwijk.

Tijd

(Vrijdag) 20:30 - 23:59

Locatie

Muziekcentrum The Box

Valkenburgseweg 50 A

Geen reacties

Laat een reactie achter

X