Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Even voorstellen…..Mathijs van Tuijl PvdA

Blog

Even voorstellen…..Mathijs van Tuijl PvdA

Wat is je naam en leeftijd?
Matthijs van Tuijl, 21 jaar

Voor welke partij zit je in Zetel 34?
PvdA

Wat doe je voor jongeren?
Ik zit bij zetel 34 waar we proberen onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn onder de aandacht te brengen. Verder ben ik actief in mijn partij waar ik probeer de dingen door te geven wat ik hoor van vrienden en jongeren die ik spreek. Daar komen ook de punten hieronder uit voort.

Wat zit er voor ons (de jongeren) in als we op je stemmen?
Ik zou een hele waslijst kunnen opnoemen, maar dit zijn de belangrijkste dingen die moeten gaan gebeuren de komende 4 jaar. 1. Uitgaan in Katwijk moet leuker. Uitbreiden van de horeca (en niet alleen praten zoals het college heeft gedaan de laatste jaren). Ook langere openingstijden op donderdag en vrijdag. Verder moeten evenementen op het strand niet om 11 of 12 uur stoppen.. gewoon lekker door tot 12 uur.

2. Wonen. Dit is echt heel belangrijk. Er zijn problemen met woonzicht, het woonverdeelsysteem. Misschien moeten we maar eens afstappen van die regioafspraak, onze eigen jongeren krijgen gewoon bijna geen kansen op deze manier. Ook moeten we de startersleningen uitbreiden en goedkopere woningen bouwen. Als woningen te duur zijn en onze jongeren ze niet kunnen betalen.. dan ben je toch echt verkeerd bezig als gemeente.

3. jongerencentra. De PvdA is altijd de partij geweest die opkomt voor de jongerencentra en dat moeten we ook zou houden. Ze zijn echt belangrijk in Katwijk voor (beginnende) bandjes en jongeren die er graag komen. Wij vinden trouwens ook dat voor bandjes in Katwijk meer ruimte moet komen. Hier pleiten we al jaren voor, alleen luisteren dat doen ze nog niet echt.Daar hoop ik aan te gaan werken als ik gekozen wordt.

Wat heb je afgelopen tijd voor ons betekend?
Te weinig. We zijn druk bezig geweest met zetel 34 om bijvoorbeeld de problemen met wonen te laten zien. Maar eigenlijk kan je pas echt wat betekenen als we straks eens wat meer jongeren in de gemeenteraad hebben, dan kunnen we ze eindelijk laten luisteren daar op het gemeentehuis. Ook zit mijn partij, de PvdA niet in het college. Dus dan is het sowieso lastig om wat te doen.

Wat vind je van Kattuk.nl?
Ik kom al jaren op kattuk.nl en zo af en toe reageer ik eens op een bericht op de site. Ik vind het een goede site, vooral omdat het altijd veel informatie heeft over dingen die te maken hebben met jongeren in Katwijk. En de acties zijn meestal ook wel grappig.. volgens mij heeft Arno laatst over mijn hoofd heen geplakt op een verkiezingsbord voor de lidl!

Wil je nog iets kwijt aan de bezoekers van Kattuk.nl?
Ja. Het klinkt heel stom, maar ga echt stemmen op 3 maart. We hebben juist nu de kans om eens wat dingen te gaan veranderen. Mijn email adres is heel makkelijk te vinden op de pvda website dus mail ook als jullie vragen hebben of vinden dat er te weinig wordt gedaan aan sommige punten.

Waar kunnen we je voor wakker maken?
Een goed concert in paradiso, Nederland dat van de zomer het wk voetbal gaat winnen of een vakantie naar Aruba ofzo…maar een broodje shoarma met veel knoflooksaus is ook goed.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X