Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Eerste namen Werfpop 2019 bekend!

Blog

Eerste namen Werfpop 2019 bekend!

Met o.a. Hollie Cook, Wende en Ploegendienst

Noteer 14 juli in de agenda, want dan staat de Leidse Hout weer op haar kop tijdens de 38e editie van Werfpop. Hét popfestival van de Leidse regio is in bijna vier decennia uitgegroeid tot één van de grootste festivals van Nederland en vernieuwt zich nog steeds. Zo introduceerde Werfpop vorig jaar ecobekers op het terrein en zette een hoop andere festivals en events in Leiden aan het duurzame denken. Het programma van het gratis toegankelijke festival bestaat ook dit jaar uit een mix van uitgesproken smaken.

De eerste namen voor Werfpop 2019 zijn bekend!
Britse zangeres HOLLIE COOK is de koningin van de ‘tropical pop’, waarin reggae duidelijk het tropische gedeelte vertegenwoordigd. Cook weet zich omringd door een muzikale familie: haar vader was drummer van The Sex Pistols, haar moeder was zangeres bij Culture Club en Boy George is haar peetvader. Haar eigen muziek bestaat uit traditionele reggae-elementen aangevuld met disco, Braziliaanse percussie en strijkers. De melodieus gezongen teksten van Cook zorgen ervoor dat de popmuziek nooit ver weg is. Live zorgt Hollie Cook voor een vette show met haar enthousiaste performance en strakke liveband.

De tweede naam van Werfpop trapt graag en hard. Tegen de massa, tegen dichte deuren en tegen OV-poortjes. Letterlijk dan. Figuurlijk is PLOEGENDIENST die act iedere zaal in zo kort mogelijke tijd wil slopen. Muzikaal zit het het ergens tussen 80’s hardcorepunk, oi en trash. De Nederlandstalige teksten gaan vooral over de grote ongemakken des levens: toeristen terreur, kapotte telefoons en het systeem. Zanger Ray Fuego (SMIB) laat zich op het podium van zijn beste kant zien. Nietsontziend betrekt hij het publiek bij iedere show. De band (bestaande uit oudgedienden van o.a. Aux Raus en Adolf Butler) ramt ondertussen in een moordend strak tempo door.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat Edison-winnares WENDE op Werfpop zal optreden.

Via social media en de Werfpop nieuwsbrief houdt Werfpop iedereen ook graag op de hoogte van het volledige muzikale en overige programma op zondag 14 juli.
Aanmelden kan voor de nieuwsbrief kan via de online link op de website, www.werfpop.nl.

www.facebook.com/werfpop

www.instagram.com/werfpop

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X