Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Eerste Katwijkse Duurzaamheidsweek zit er weer op

Blog

Eerste Katwijkse Duurzaamheidsweek zit er weer op

Katwijk kijkt terug op een zeer geslaagde, eerste editie van De Katwijkse Duurzaamheidsweek van 10 tot en met 15 oktober. Deze week stond volledig in het teken van duurzaamheid. En dat in de breedste zin van het woord; over het vergroenen van de tuinen tot biobased en circulair bouwen. Van heerlijk vegan gebak tot een kijkje bij de Limes Bubble Barrier die voorkomt dat zwerfafval de zee in drijft. En meer…

Er gebeurt al veel in Katwijk op dit gebied, en dat mag gezien en gehoord worden. Tal van initiatieven, projecten, organisaties en vrijwilligers zetten zich in om de gemeente Katwijk mooier, groener en duurzamer te maken. Zo kwam het dat de initiatiefnemers van deze week, Katwijks Collectief Bewust aan De Kust, in totaal meer dan 50 activiteiten wisten te verzamelen om deze week te vullen. Allemaal activiteiten van bevlogen, enthousiaste koplopers op het gebied van duurzaamheid.

Anke Schüttemeyer van Bewust aan de Kust: “Terugblikkend zijn wij trots op het grote programma van de Katwijkse duurzaamheidsweek. Er waren talloze gesprekken met inwoners over duurzaamheid, over hoe wij omgaan met het milieu en ook over hoe mensen zelf kunnen besparen en wat zij zelf kunnen doen. Ook kregen wij berichten van andere organisaties en bedrijven, dat zij tijdens de week aandacht aan het thema duurzaamheid hebben besteed. Door gesprekken te voeren, lunch menu’s te veranderen en de discussie met collega’s aan te gaan. Hier doen wij het voor!”

Ook de wethouders kwamen her en der een kijkje nemen om het gesprek aan te gaan met de inwoners en de deelnemende organisaties en initiatieven. Dit geeft hen weer een goed beeld van wat er speelt in hun gemeente én ook op wat er al gedaan wordt vanuit de inwoners. Hier zit veel energie en dat smaakt naar meer! “Het was een prachtige eerste editie van de Katwijkse duurzaamheidsweek en we hopen op een vervolg volgend jaar”, laat Anke namens de organisatie alvast weten.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X