Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Een verjaardagskaart van de gemeente

Blog

Een verjaardagskaart van de gemeente

Vanaf maart gaat de gemeente maandelijks verjaardagkaarten sturen naar inwoners die 18 jaar worden. Naast hartelijke felicitaties ontvangt de jarige ook belangrijke informatie die bij deze mijlpaal hoort. Want vanaf je 18de ben je meerderjarig. Dit kan betekenen dat er veel verandert in iemands leven én er mag ineens veel meer, zoals stemmen. Maar er moeten ook zaken geregeld worden, denk aan financiën en een zorgverzekering.

De gemeente wil inwoners bij verschillende grote gebeurtenissen wijzen op de mogelijkheden en verplichtingen die hierbij komen. Zo kunnen bepaalde gebeurtenissen bijvoorbeeld financiële gevolgen hebben. Misschien komt iemand in aanmerking voor een toeslag, of moet er juist een regeling worden stopgezet. Dit zijn belangrijke zaken waar ook over nagedacht moet worden. Daarom begint de gemeente met het op tijd geven van informatie die de inwoner helpt. Er wordt gestart met het 18 jaar worden. Dit jaar wil de gemeente ook kijken naar andere mijlpalen in het leven van inwoners. Denk hierbij aan trouwen, een kindje krijgen of verhuizen.

“Meerderjarig worden is een belangrijk moment in iemands leven en dan is een kaartje altijd leuk. 18 worden betekent veel meer dan legaal alcohol mogen drinken. We willen de jarigen daarbij helpen. Als gemeente besteden we aandacht aan deze mijlpaal. Met een verjaardagskaart die de inwoner voorziet van handige uitleg”, geeft burgemeester Cornelis Visser aan.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X