Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Een onderwijsagenda voor iedereen!

Blog

Een onderwijsagenda voor iedereen!

“Wat is jouw onderwijsdroom?” Laat het weten en vul de enquête in!

Deze vraag stellen wij momenteel aan heel veel inwoners van Katwijk. Elk kind en elke jongere moet namelijk alle kans krijgen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daarom wil de gemeente een onderwijsagenda opstellen. En om te weten wat daarin moet staan, gaat de gemeente in gesprek met verenigingen, ouders, organisaties en scholen. Naast de gesprekken, is er ook een enquête opgesteld. Iedereen mag deze invullen via www.detoekomstvankatwijk.nl. Er is een versie voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Bijeenkomst over aanbod van activiteiten
De afgelopen weken zijn er verschillende bijeenkomsten georganiseerd met allerlei partijen die iets met onderwijs te maken hebben. In het Katwijks Museum is bijvoorbeeld door een mix van leraren, directeuren en medewerkers van organisaties als de bibliotheek, het natuurcentrum, de muziekschool en musea gesproken over het aanbod aan activiteiten gericht op cultuur, kunst, natuur, muziek, techniek, wetenschap en de verbinding van deze activiteiten met het onderwijs. Een sessie waar waardevolle informatie uit kwam.

Bijeenkomst met kinderen uit groep 7 & 8
Maandag 3 februari gaan wethouder Knape en wethouder van Starkenburg in gesprek met leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Het einde van hun basisschooltijd is in zicht. In de afgelopen jaren zijn zij misschien wel iets tegen gekomen wat ze goed vinden aan school en zullen er ook dingen zijn waarvan zij vinden dat het beter kan. Dat horen we graag! Aanmelden kan door een mail te sturen naar detoekomstvan@katwijk.nl. De bijeenkomst vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur op het gemeentehuis van Katwijk.

Bijeenkomst met ondernemers
Om erachter te komen hoe het onderwijs nog beter kan aansluiten op de arbeidsmarkt wordt er op donderdag 6 februari een bijeenkomst georganiseerd. Samen met verschillende ondernemers gaan we zoeken naar een antwoord op vragen als: worden jongeren opgeleid voor de banen van de toekomst? Moet er meer ingezet worden op bepaalde beroepsgroepen? En hoe gaat de toeleiding naar werk? Ook hiervoor is aanmelden mogelijk via detoekomstvan@katwijk.nl.

Oproep tot beste onderwijsidee
Kinderen en jongeren uit Katwijk kunnen meedoen aan ‘het beste onderwijsidee van Katwijk’. Dit mag met een groepje, alleen of met de hele klas. Heb je een geweldig idee waar het onderwijs nog leuker van wordt? Ga dan naar www.detoekomstvankatwijk.nl en lever het in! Het beste idee krijgt een plek op het onderwijsfestival op 5 maart aanstaande. En natuurlijk is er ook een mooie prijs mee te verdienen!

Onderwijsfestival
Op donderdag 5 maart organiseert de gemeente Katwijk een onderwijsfestival voor alle organisaties, scholen en verenigingen die iets te maken hebben met onderwijs. Tijdens dit festival wordt alle opgehaalde informatie gedeeld en worden er stappen gezet om de onderwijsagenda vorm te geven. Na het festival gaat er een voorstel naar het college. Met dit voorstel hopen we het onderwijs in Katwijk naar een nog hoger niveau te tillen.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X