Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /DVS vol in actie tijdens bruisende Koningsdag

Blog

DVS vol in actie tijdens bruisende Koningsdag

Veelbelovende try-out nieuwe show ‘The Western Trail’

Natuurlijk was het koud en soms nat op Koningsdag. Maar het was goed genoeg om te kunnen genieten van een heerlijke feestdag vol muziek, sfeer en gezelligheid. Van vrijdagavond vroeg tot zaterdagavond laat waren de orkesten van de Chr. Muziekvereniging DVS paraat om samen met de bevolking het jaarlijkse feest uitbundig te kunnen vieren.

Het begon allemaal op vrijdagavond tijdens de traditionele aubade in de tuin van het Gemeentehuis van Katwijk. Een aubade voor alle gedecoreerden uit de gemeente Katwijk na de jaarlijkse Lintjesregen, het College van Burgemeester en Wethouders en de gezamenlijke Oranjeverenigingen. Verzorgd door de drie orkesten van DVS, de Marchingband, de Junioren en DVS on Stage. Burgemeester Visser bekrachtigde tijdens de aubade nu ook officieel de wisseling van de tambour-maître van de Marchingband van DVS.

De volgende ochtend waren de drie orkesten al weer vroeg paraat om de gebruikelijke zanghulde te begeleiden bij de Zonnewijzer op de Voorstraat. Weer zo’n heerlijke Katwijkse traditie. De burgemeester mocht het talrijk opgekomen publiek een geweldige Koningsdag toewensen, waarna jong en oud zich het feestgedruis kon storten. De orkesten van DVS gingen vervolgens ieder hun weg.

DVS on Stage verzorgde twee concerten. Eerst in de Zwanenburg, waar alle bewoners werden getrakteerd op een mix van Oranjeliederen en heerlijk swingende nummers. Daarna was het orkest te vinden op de Maritieme Markt bij de Zwaaikom. Een prachtig podium in de vijver was het decor en ook hier een groot publiek dat met volle teugen kon genieten.

De Junioren waren ondertussen in Valkenburg aangekomen om samen met Burgemeester en Wethouders ook in deze dorpskern een aubade te verzorgen. Dit alles in een prachtige stoet met rood-wit-blauw en oranje versierde fietsen en stepjes. Ook in Valkenburg was er veel publiek op de been om het feest te vieren.

De Marchingband ging traditiegetrouw naar Voorschoten. Al meer dan veertig jaar verleent DVS haar medewerking aan de opening van de feestdag in het gezellige centrum van deze gemeente. Daarna nog een traditie bij DVS: in de middag heerlijk Koningsdag vieren met het gezin in het centrum van Katwijk om zich daarna klaar te maken voor de bekende Oranjetaptoe op het Andreasplein. Een prachtige taptoe met naast DVS en de Flora Band, gastkorpsen uit Sneek, Stiens en Amersfoort. Terwijl de Junioren van DVS in hun nieuwe samenstelling de show ‘Teamwork’ uitvoerden had de Marchingband een extra verrassing in petto voor het in groten getale toegestroomde publiek: de try-out van hun nieuwe show ‘The Western Trail’. Een show vol heerlijke muziek van onder andere Ennio Morricone afkomstig uit de bekende westernfilms van de jaren zestig en zeventig. Een mooie afsluiting van een mooie Koningsdag 2019.

Heeft u de show gemist? Koop dan snel uw kaarten voor de Jubileum Taptoe Katwijk op 29 juni 2019 op Sportpark De Krom. Wees er snel bij want op is echt op!
Kaarten via webshop.dvskatwijk.nl

Geschreven door:   Marit91

Geen reacties

Laat een reactie achter

X