Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /DVS-orkesten openen muzikaal jaar 2019

Blog

DVS-orkesten openen muzikaal jaar 2019

Patrick Boezaard nieuwe tambour-maître DVS

Op een koude maar gezellig drukke voorjaarsmiddag opende de Chr. Muziekvereniging DVS op zaterdag 13 april het muziekseizoen 2019. Het Katwijkse publiek kreeg zo een voorproefje wat zij allemaal kunnen gaan verwachten. Naast de nieuwe programma’s van de orkesten was er nog een speciaal moment: Patrick Boezaard trad voor de eerste keer op als nieuwe tambour-maître van DVS.

De middag werd geopend door DVS on Stage. Het zittend orkest van DVS. Zij lieten het publiek genieten van een mini-versie van de Kattukse Maestro. De wedstrijd waarin bekende Katwijkers het orkest mogen dirigeren. Oud-kandidaten zoals Noël Bergman, Nicoline Schuitemaker, Harry de Bruin en Diederik Schuitemaker lieten zien dat ze hun dirigeerkunsten nog niet waren verleerd. Op vrijdag 7 juni kan het publiek weer genieten van de 3e versie van de Maestro in het clubgebouw van DVS.

Tijdens dit optreden marcheerden de Junioren en de Marchingband van DVS vanaf het Quick Boys-terrein richting centrum. Allebei in hun nieuwe formatie met de nieuwste muziek. Met Patrick Boezaard als nieuwe tambour-maître van DVS. De 29-jarige Katwijker volgt na 18 jaar Leo de Vreede op als leider van het orkest. De officiële overdracht van de maître-stok vindt plaats op vrijdagavond 26 april tijdens de traditionele aubade in de tuin van het Gemeentehuis.

Nadat de voorzitter van DVS, Arie van Duijn, het seizoen officieel opende brachten alle orkesten gezamenlijk het toepasselijke ‘Die Sonne geht Auf’! Daarna volgde een afwisseling van marcherende korpsen door het centrum en korte concertjes met een voorproefje van de nieuwe muziek. DVS on Stage vestigde daarbij de aandacht op hun 10-jarig bestaan in november waarbij het publiek zal gaan genieten van een prachtig concert met medewerking van diverse Katwijkse muziekgroepen. De Junioren, met weer een flink aantal jongens voor het eerst in het groene pak, concentreren zich juist weer op het Nederlands Kampioenschap voor jeugdorkesten, op 29 juni in Huizen.

De Marchingband bracht voor het eerst de muziek van hun nieuwe show: The Western Trail. Een flitsende show boordevol bekende filmmuziek uit de westerns van de jaren 60 en 70 van Ennio Morricone en vele anderen. Films zoals Silverado, The Good, the Bad and the Ugly en The Magnificent Seven. Heerlijke muziek die door het publiek direct werd herkend en mee geneuried. De show is onder andere te zien op 29 juni 2019 als alle DVS orkesten spelen op de Jubileum Taptoe Katwijk op sportpark De Krom. De kaartverkoop loopt erg goed, kaarten verkrijgbaar via de webshop.dvskatwijk.nl.

Als afsluiting van de middag was er de gezamenlijke afmars van de Junioren en de Marchingband door elkaar heen. Altijd een imponerend gezicht als het grote korps door de straten afmarcheert. Het publiek liep massaal mee en filmde dat het een lieve lust was. De Seizoensopening kwam daarmee succesvol tot een einde en was het publiek opgewarmd voor al het moois dat vanaf Koningsdag te zien zal zijn.

Foto bij persbericht DVS opent seizoen 2019

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X