Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /DVS blikt vooruit tijdens seizoensopening 2019

Blog

DVS blikt vooruit tijdens seizoensopening 2019

Als de lente is begonnen en Koningsdag in aantocht weten de fans dat ook voor de Chr. Muziekvereniging DVS het nieuwe muziekseizoen gaat beginnen. Op zaterdag 13 april 2019 geven zij in het centrum van Katwijk geheel gratis een inkijkje in het programma van 2019.

Aanvang: 13.30 uur Locatie: Princestraat ter hoogte van de Voorstraat.

De wintermaanden worden door DVS altijd gebruikt om zich voor te bereiden op het seizoen dat loopt van april tot begin november. Nieuwe shows worden uitgedacht, muziekstukken ingestudeerd en nieuwe leden ingepast in de korpsen. Nieuw dit jaar is dat alle orkesten, voordat het seizoen echt losbarst, aan de inwoners van Katwijk een voorproefje geven van wat zij allemaal tegemoet kunnen zien in de komende periode.

Het geheel speelt zich af rond de Princestraat waar het winkelend publiek van WinkelhartZeezijde kan gaan genieten van een afwisselend programma. Wat kan het publiek verwachten? DVS on Stage heeft als eerste plaats genomen in het centrum en zal een demonstratie geven van de ‘Kattukse Maestro’ die in juni voor de derde keer gehouden zal worden. Vier bekende Katwijkers die in de eerste twee jaar hebben meegedaan zullen laten zien of zij het nog steeds kunnen. Daarna beginnen direct de voorbereidingen voor de volgende Maestro en zullen weer nieuwe kandidaten worden klaargestoomd.

Ondertussen zullen de Marchingband en de Junioren in hun nieuwe samenstelling komen aanmarcheren. Vanaf het terrein van Quick Boys zullen zij via de Drieplassenweg en de Koninginneweg naar het centrum toe lopen. De Marchingband zal voor het eerst worden geleid door haar nieuwe tambour-maître.

Nadat voorzitter Arie van Duijn het seizoen officieel heeft geopend zullen zij een rondgang geven door het centrum terwijl het leerlingenorkest en DVS on Stage een mini-concert geven. Daarna zijn de Junioren aan de beurt voor een mini-concert en tenslotte is er de grote première van de muziek van de nieuwste show van de Marchingband: The Western Trail. Het publiek gaat genieten van de prachtige filmmuziek van de bekende westerns uit de jaren zestig en zeventig. Wie kent niet de prachtige muziek van Ennio Morricone uit films zoals The Good, The Bad and The Ugly, Once upon a time in the West en nog veel meer.

Wethouder Jacco Knape van de Gemeente Katwijk zal het programma afsluiten waarna de Marchingband en de Junioren samen afmarcheren als één groot korps, altijd weer een spectaculair gezicht.

Tijdens de Seizoensopening kan het publiek natuurlijk ook kaarten kopen voor de grote Jubileum Taptoe Katwijk op 29 juni op Sportpark De Krom. De DVD van het schitterende Jubileumconcert met het Chr. Mannenkoor Jubilate in de TheaterHangaar is ook verkrijgbaar bij de promotiestand op de Princestraat. Bij de vrijwilligers van DVS kan het publiek ook terecht voor informatie over lidmaatschap van de Junioren, Marchingband of DVS on Stage.

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X