Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/DURF /DURF: Wie mist niet de CasaCara?

Blog

DURF: Wie mist niet de CasaCara?

Katwijk mist een uitgaansgelegenheid zoals vroeger de CasaCara dat was. De afgelopen jaren is het uitgaansleven niet echt verbeterd. Al decennia lang zijn het dezelfde soort plekken waar men heen gaat en van echt een andere dynamiek is geen sprake. DURF wil zich inzetten dat er de komende jaren meer aandacht komt voor het versoepelen van de regels voor de harde horeca. Ondernemers worden door regelgeving namelijk veel te veel betutteld en belemmerd. Veel mensen hebben behoefte aan vernieuwing en meer concurrentie in de horeca is juist aantrekkelijker voor bezoekers. Wij willen absoluut geen Noordwijk aan Zee waarbij het totale centrum in het teken staat van het uitgaansleven, maar een lichte versoepeling van het huidige beleid zou bespreekbaar moeten zijn.

Welke maatregelen kunnen dan worden versoepeld? Momenteel is er geen harde horeca (cafés en bars) gevestigd in strandpaviljoens. Dit wordt vanuit de gemeente ook niet wenselijk geacht. Wij denken echter dat horecaondernemers meer de ruimte moet worden geboden hoe zij invulling aan hun activiteiten van hun bedrijf wensen te geven. Hierbij moet worden gedacht naar verruiming van de sluitingstijden (momenteel 24:00 uur). Daardoor wordt de overlast van uitgaansgelegenheden tot een minimum beperkt doordat meer mensen zich zullen verplaatsen vanuit het centrum naar het strand.

Tenslotte vinden het wij dat er voor de horecabedrijven in het centrum moet worden gekeken naar de huidige openings- en sluitingstijden. Momenteel mogen bedrijven tot 01:00 uur bezoekers toelaten, maar wij vinden dat deze tijden verruimd moeten worden. Ook vinden wij de extra beperkingen bovenop de algemene wetgeving van prijsacties voor slijterijen en horeca-instellingen een onnodige betutteling van het vrije ondernemerschap en de keuzevrijheid van het individu.

Ingezonden door: DURF

 

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X