Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /DURF: Maak stappen in de regio leuker, kies voor de nachtbus!

Blog

DURF: Maak stappen in de regio leuker, kies voor de nachtbus!

Ingezonden door de nieuwe Katwijkse politieke partij DURF

De gemeente Katwijk is een grote gemeente met allerlei voorzieningen, maar wij vinden dat er voor jongeren erg weinig te doen is op het gebied van uitgaan. Veel jongeren trekken daarom logischerwijs naar Noordwijk, Leiden of elders.

De komende jaren moeten we de zaken gaan verbeteren op dit gebied. Het moet voor de Katwijkse jongeren weer leuk worden om uit te gaan in eigen dorp of regio. Wij vinden dat dit college daar te weinig aandacht aan heeft besteed. De ‘familiebadplaats’ valt prima te combineren met iets meer plezier voor jongeren. De komende weken zullen wij duidelijk maken hoe wij Katwijk op dit gebied weer aantrekkelijk en leuker willen maken.

Wij horen vaak dat jongeren klagen over gedoe met het vervoer naar huis in het weekend als zij in de regio uitgaan. De laatste bus vertrekt bijvoorbeeld uit Leiden al om half 1 ‘s nachts. DURF zou dan ook willen beginnen met het pleiten voor een nachtbus in de nacht van vrijdag, zaterdag en zondag. In diverse steden en regio’s (Rotterdam, Den Haag en Amsterdam bijvoorbeeld) wordt er al gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘nachtbuzz’ of ‘BOB-bus’. De nachtbussen houden een andere route aan dan overdag en hebben een ander tariefsysteem. Wij zouden willen zien dat er ook nachtbussen gaan rijden op het traject Leiden-Katwijk-Noordwijk. Als blijkt dat er te weinig animo is voor dit traject dan zou er moeten worden gezocht naar samenwerking met andere gemeenten in de Bollenstreek. Hiermee krijgen jongeren meer ruimte om ook ‘s avonds de regio te ontdekken en verbeteren we de veiligheid van jongeren die ‘s avonds uitgaan.

Elk weekend gaan er weer talloze Katwijkers op stap in Leiden of Noordwijk en die willen wij ook een veilige terugreis kunnen bieden. In de nacht naar huis fietsen geeft niet iedereen een veilig gevoel. De nachtbus hoeft tevens niet alleen te zijn voor mensen die uitgaan. Er zijn in Katwijk ook veel werknemers die te maken hebben met onregelmatige werktijden. De nachtbus kan ook voor hen als een handig alternatief vervoersmiddel dienen. 

Door: DURF 

———————–

Btw: Kattuk.nl heeft hier zo’n 4 jaar terug in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.ook aandacht aan gegeven, met de volgende stelling richting politiek:

Wat gaan jullie doen om het Openbaar Vervoer te verbeteren, met name ‘s avonds laat en in het weekend?
Hele item, met reacties politieke partijen HIER

 

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X