Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/DURF /DURF: Maak openbare sportvoorzieningen mogelijk

Blog

DURF: Maak openbare sportvoorzieningen mogelijk

Eerder dit jaar werd bekend dat Katwijk in vergelijking met de rest van Nederland kan worden gezien als een minder gezond dorp. Voor de gemeente moet dit de komende jaren een uitdaging zijn om deze cijfers te verbeteren. Wij vinden dat er in de volgende Sportnota voldoende ruimte moet worden gemaakt voor het faciliteren van openbare sportvoorzieningen.

Als de gemeente op het gebied van sport stimulerend te werk wil gaan, is het belangrijk dat de drempel tot sporten zo laag mogelijk wordt gemaakt. Vaak zien we dat de stap om te gaan sporten groot is en daarom moet er een opstapje komen. In het buitenland (zie bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Israël) kampte ze met hetzelfde problematiek en daar introduceerde ze openbare sporttoestellen. Dit zijn standaard toestellen waar een persoon op een makkelijke manier kan beginnen met sporten. De beweegtuin bij Overduin kan in Katwijk als voorbeeld dienen.

Deze initiatieven hoeven niet met grote investeringen gepaard te gaan, maar kunnen simpelweg worden meegenomen wanneer speeltuinen worden gerenoveerd. Nu de speeltuin in de Zanderij zeer waarschijnlijk verplaatst gaat worden naar de Duinvallei is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om dit soort ideeën gelijk te implementeren. Ook zijn wij voorstander ervan om te kijken naar de mogelijkheden voor een zogenaamde ‘outdoor gym’ op het strand.

Sport is natuurlijk niet alleen voor gezondheidsredenen goed, maar presteren mensen daardoor beter op andere terreinen. Het is tevens een unieke kans te laten zien als gemeente zijnde echt voor een sportiever Katwijk te willen gaan. Ook zou het een mooi zijn om te laten zien dat er een brede kijk op sport is en dat er wordt gekeken naar het verbeteren van de sportvoorzieningen. In andere delen van Nederland zien we steeds meer van dit soort ‘outdoor gyms’ en goed voorbeeld doet goed volgen.

24899878_1420725651369293_6020362068304855243_n

Door: DURF

Als politieke partij ook een persbericht voor of over Katwijkse jongeren?
Mail je bijdrage dan naar info@kattuk.nl!

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X