Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /DURF: Dit is Katwijk

Blog

DURF: Dit is Katwijk

De opdracht van de informateur was om een nieuw college te vormen dat recht doet aan de verkiezingsuitslag. Als we kijken naar welke partijen er nu zijn uitgenodigd dan is dat absoluut niet het geval. Een klap in het gezicht van de duizenden mensen die gestemd hebben en hoopten op verandering. De komende vier jaar zal men weer nauwelijks iets merken.

Het is een onacceptabele gang van zaken dat er op voorhand al partijen worden uitgesloten die kritisch staan betreffende een bibliotheek in de Noordzeepassage (een mening die door zeer veel mensen wordt gedeeld). De mening van vele Katwijkers en het signaal dat er op 21 maart is afgegeven doet daar blijkbaar niet aan af. Het is zelfs zo dat er in de belangrijkste uitgangspunten voor het beleid van 2018-2022 staat dat de Noordzeepassage een optie blijft! Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek – en vooral politici – tanende is. Over vier jaar zullen ze u weer lachend vragen om uw stem.

Verder staat er in de belangrijkste uitgangspunten voor 2018-2022 niks over integratie, leefbaarheid, jongeren en democratisering vermeld. Dit zijn juist de onderwerpen waarop naar onze opvatting kiezers op 21 maart massaal zijn gaan stemmen. De nieuwe partijen die aanschuiven bij het college zullen ook voor de komende jaren de noodzakelijke veranderingen eisen. Er zal uiteindelijk een akkoord worden gesloten dat ergens in het grijze midden ligt en waar niemand tevreden mee is. Iets wat het vertrouwen in de politiek niet ten goede komt. De ambitie ontbreekt om de komende jaren daadwerkelijk stappen te zetten.

Het is duidelijk dat we deze bestuurscultuur definitief moeten doorbreken. De komende vier jaar hebben wij de kans om in de oppositie keihard te knokken voor een beter Katwijk en te laten zien dat het anders moet. Dat verdient onze prachtige gemeente. Onze gemeente verdient een echte oppositie. Een oppositie waar het de afgelopen jaren zo enorm aan ontbrak. Zonder oppositie is er immers geen democratie.

Wij zullen de handschoen oppakken om te laten zien dat ook de komende vier jaar er verandering mogelijk moet zijn en hopen dat u over vier jaar de politiek dwingt om wel met ons te praten.

De partijen die zijn uitgenodigd voor vervolggesprekken:

– ChristenUnie (zetel verlies)
– SGP (zetel verlies)
– GemeenteBelangen (zetel verlies)
– D66 (stemmen verloren)
– CDA (gelijk gebleven)
– PvdA (gelijk gebleven)

Ingezonden door DURF

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X