Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Duin & Bollen Vierdaagse wandelaars gezocht in de strijd tegen bloedkanker

Blog

Duin & Bollen Vierdaagse wandelaars gezocht in de strijd tegen bloedkanker

Tijdens de eerste Duin & Bollen Vierdaagse is gezondheid een belangrijk thema. Wandelen is voor jezelf heel gezond, maar door te wandelen kun je via Matchis ook mensen met een ernstige bloedziekte zoals leukemie een kans op een ‘goede gezondheid’ geven!

Wandelen helpt

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals  leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Door de Vierdaagse te wandelen voor Matchis, helpen lopers op twee manieren. Natuurlijk door het ophalen van geld maar ook doordat de wandelaars met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Hierdoor worden mensen mogelijk op het idee gebracht om zich op te geven als stamceldonor. Wandelen voor Matchis is heel makkelijk want via de sterkvoormatchis.nl maak je zelf een persoonlijke sponsorpagina en verder krijg je hulp vanuit Matchis om van jouw Vierdaagse een succes te maken.

Over Matchis

Een stamceltransplantatie vraagt een perfect passende donor. Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Een stamceltransplantatie is voor deze patiënten vaak de laatst mogelijke behandeling om te kunnen overleven. Echter de kans dat een donor matcht met een patiënt is heel klein. Daarom zijn er heel veel nieuwe jonge stamceldonoren nodig. Op het ogenblik staan er in Nederland ruim 386.000 mensen als stamceldonor ingeschreven.

Geef je op!

De zusjes Van der Voet uit Noordwijkerhout vormen het eerste team dat zich in wil zetten om stamceldonatie op de kaart te zetten. Zij hebben op hun actiepagina al een mooi bedrag  opgehaald.

Dus, heb jij een startbewijs voor de Duin & Bollen 4-daagse en wil je met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan mee voor Matchis en geef patiënten met kanker kans op een toekomst.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de actiepagina op Sterk voor Matchis.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X