Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Drugsgebruikende jongeren uit Katwijk aangepakt.

Blog

Drugsgebruikende jongeren uit Katwijk aangepakt.

Tieners die de fout ingaan met verdovende middelen moeten voortaan verplicht meedoen met een leertraject, aldus het Leidsch Dagblad van afgelopen maandag 14 november. Zowel Katwijk als Teylingen doet mee aan dit leertraject. Onder andere Bureau Halt, politie en Brijder Verslavingszorg werken mee.

De aanpak van het leertraject werkt als volgt. Jongeren die problemen veroorzaken omdat ze alcohol drinken of drugs gebruiken bijvoorbeeld op straat, moeten naar Bureau Halt. Een gesprek tussen de puber en de ouders is het gevolg. Een huiswerkopdracht, een gesprek met verslavingspreventie en eventueel een werkopdracht komen daar nog eens bovenop. Een opsporingsambtenaar stuurt een proces-verbaal naar de officier van justitie wanneer jongeren niet meewerken. Dit leertraject is gebaseerd op het Katwijkse model om alcoholgebruik onder jongeren te reduceren.  Er zijn per jaar 40 plekken beschikbaar voor jongeren die aan dit project meedoen. Volgens Bureau Halt werkt de aanpak goed.

Website
https://www.halt.nl/
https://www.brijder.nl/
https://www.politie.nl/

Zowel Bureau Halt als Brijder Verslavingszorg zijn benaderd voor meer informatie.
Meer informatie volgt dus nog!

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Laat een reactie achter

X