Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog: Drie redenen waarom stemmen iets meer zin heeft dan je misschien denkt

Blog

Blog: Drie redenen waarom stemmen iets meer zin heeft dan je misschien denkt

Politiek? Ugh. Jij weet, ik weet het, iedereen weet het. Maar toch lieve lezers, hier drie (mogelijk) goede redenen om deze gemeenteraadverkiezingen, op 16 maart, als jongere toch ff je stem te laten horen.

1. Je internet hottakes zijn minder relevant dan je denkt

Tuurlijk,

suuuper vermakelijk om online een soort hot take oorlog uit te vechten, maarr, dat is misschien een stuk minder effectief dan je denkt. Hoe scherp je opmerkingen dan ook zijn, vaak komen ze niet  veel verder dan de feed van een paar twitter/tiktok vrienden.

Laat staan dat een random ass politicus  het leest en het vervolgens in zijn programma zal meenemen. Met stemmen heb je een veel directere manier om politieke zaken te beïnvloeden.

2.Mark Rutte denkt bij Katwijk nog steeds aan een 19e eeuws vissersdorp

Jaaa, Katwijk is een dorp met een rijke visserijgeschiedenis, en daar moeten we trots op zijn blablabla. Maarr, ff een realitycheck: de bekende, landelijke politici zijn mensen met beperkte tijd. Beperkte tijd waardoor ze vaak niet weten wat er in verschillende kleinere plaatsen aan de hand is. Wellicht handig als er dan iets van lokaal bestuur zou zijn en dat je daar om de 4 jaar voor kan stemmen?

3.Wil je JOUW toekomst echt overlaten aan een paar elitaire boomers?

De politiek is het perfecte toneel voor elitair boomer gedrag.  Dus OOK de lokale politiek. Dat je landelijk met zijn allen op de gecureerde krullen van Jesse Klaver stemt sluit niet uit dat het lokaal weer eens het grote boomerbonanza wordt. Het is daarom juist belangrijk dat je ook lokaal je stem laat horen. Juist hier word veel besloten wat jou in je dagelijkse leven direct raakt. Beter gebeurt dat door mensen waar jij je als jongere meer in herkent.

Nou, volgens mij snappen jullie het nu wel, doe ff stemmen dan!

Weet je nog niet op welke politieke partij je zou willen stemmen, of wil je hier gewoon iets meer over weten?

Check dan vooral even de lokale online stemwijzer (hij is kort!), vind je bij katwijk.stemwijzer.nl

Voor meer info over de partijen en de standpunten kun je ook een kijkje nemen op www.kattuk.nl/stemmen

Ben je jong en heb je ook een mening over politiek?

Mail je bijdrage naar stemmen@kattuk.nl!

 

 

Geschreven door:   Politieke redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X