Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Doneer nu! Help World Servants dokterswoningen bouwen in Myanmar

Blog

Doneer nu! Help World Servants dokterswoningen bouwen in Myanmar

Zaterdag gaan 33 jongeren van World Servants uit Katwijk en Rijnsburg dokterswoningen bouwen in Mawlamyine te Myanmar. Ze blijven in totaal drie weken daar.

Kattuk.nl vrijwilliger Arjan Jonker (midden op de foto met gitaar) is ook van de partij. Na afloop een volledige verslag van de reis en het bouwen van de woningen hier op Kattuk.nl.

Maar eerst meer over de actie….

Oh ja er is al een aanzienlijk bedrag opgehaald, maar meer is beter en betekend meer woningen.

Dusss….de actie financieel steunen kan HIER. Elke bijdrage is welkom…

Op dit moment wonen artsen in  Mawlamyine in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen voor het staatsziekenhuis omdat daar wel goede huisvesting wordt aangeboden. Het ziekenhuis in Mawlamyine is niet van de staat, maar is wel een van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Hier worden ook veel (ex)lepra-patiënten behandeld, die anno 2018 nog steeds veel aanwezig zijn in Myanmar.

Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Echter zijn er momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van een nieuwe dokterswoning van groot belang is. Om het hele project te kunnen bekostigen moeten wij €78.195 ophalen. Hiervoor voeren wij actie en organiseren wij verschillende evenementen. 

De deelnemers hebben geen telefoon mee en daardoor geen contact met thuis, maar niet getreurd! Je kan ze tijdens het project een berichtje, een bemoediging of een liefdesverklaring sturen via www.worldservants.nl/groeten

Meer op Facebook en de website

World Servants 2018

Geschreven door:   Arjan Jonker

Geen reacties

Laat een reactie achter

X