Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /DOEL maakt kandidatenlijst en speerpunten bekend

Blog

DOEL maakt kandidatenlijst en speerpunten bekend

KATWIJK – Vandaag levert de nieuwe politieke partij Democratisch Onafhankelijk En Lokaal (D.O.E.L.) de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart aanstaande in bij de Kiesraad. Gekozen is voor veel jongeren op een verkiesbare plaats.

Tot lijsttrekker van D.O.E.L. is mede-oprichter Bastiaan Zuyderduyn (25) gekozen. Deze student geschiedenis heeft samen met anderen de afgelopen tijd hard gewerkt om de partij klaar te stomen voor de verkiezingen. Op nummer 2 staat de rekenmeester Jan-Maarten Visser (28), gevolgd door Jos Heijne (25) en Ria van der Staaij (63). “Wij mikken op twee zetels en daarvoor heb je geen grote lijst nodig. Andere partijen hebben vaak gigantische lijsten, terwijl het gros van de kandidaten nog niet eens in de buurt van een verkiesbare plaats komt,” aldus Zuyderduyn.

D.O.E.L. gaat de verkiezingen in met een aantal speerpunten binnen het thema ‘Katwijk, een groeiende gemeente’, hiermee verwijzend naar de verwachte sterke groei van het aantal inwoners in de komende jaren. Eén van de speerpunten is een goede ontsluiting van het Katwijkse wegennet. “In de afgelopen jaren heeft de gemeente weinig daadkracht laten zien. Er is nog steeds geen oplossing voor de Westerbaan gekomen. Het grootste deel van de politiek is geobsedeerd door de aanleg van de weg door beschermd duingebied, terwijl er voldoende alternatieven zijn, zoals aansluiting op de Koningin Julianalaan,” volgens Zuyderduyn.

Daarnaast wil D.O.E.L. zich inzetten voor een snelle realisatie van een goede Dak- en Thuislozenopvang. Zuyderduyn vindt dat ook hier de politiek fouten heeft gemaakt. “De inwoners van Valkenburg werden geconfronteerd met een plan voor een opvang gecombineerd met ex-gedetineerden in hun achtertuin, terwijl er genoeg alternatieven zijn.” Als alternatief ziet D.O.E.L. bijvoorbeeld de oude barakken van Vliegkamp Valkenburg.

Waar D.O.E.L. zich nadrukkelijk onderscheid van andere partijen is het plan voor een tweede uitgaansgebied bij het Valkenburgs Meer. “Er wordt door partijen als GemeenteBelangen en zelfs het CDA al jaren beloofd, dat er een uitbreiding moet komen van het uitgaansgebied, maar ook hier is de stand van zaken nog hetzelfde als een aantal jaren terug,” aldus een teleurgestelde Zuyderduyn, die in het plan ook een mooie oplossing ziet voor problemen van orde en handhaving.

D.O.E.L. wil verder ook meer inspraak voor burgers, bijvoorbeeld door herinvoering van het burgerinitiatief en de invoering van een jongerenraad. Ook gaat D.O.E.L. zelf een maandelijks spreekuur organiseren, wanneer de partij in de gemeenteraad komt. “Burgers zijn het zat dat partijen zich alleen maar laten horen in verkiezingstijd. Het contact tussen partijen en onze inwoners moet laagdrempelig zijn,” aldus de lijsttrekker, die zelf de partij op de spreekuren zal vertegenwoordigen.

Ten slotte gaat D.O.E.L. zich inzetten voor meer betaalbare woningen. “Een starterslening is een goed initiatief, alleen kost het ons en hoop belastinggeld. Het is beter als de gemeente met projectontwikkelaars duidelijke afspraken maakt voor betaalbare woningen,” vindt Zuyderduyn. “Voor meer standpunten van onze partij, kunnen mensen terecht op onze website doel-katwijk.hyves.nl.”

Bron: Persbericht D.O.E.L

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X