Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Doe mee met het onderzoek naar wapenbezit in Katwijk!

Blog

Doe mee met het onderzoek naar wapenbezit in Katwijk!

Voldoende respons jongeren, oproep aan ouders om de vragenlijst ook in te vullen

Kattuk.nl werkt mee aan een anoniem onderzoek naar wapenbezit door het Digitaal Plein Katwijk.  Je hebt het misschien al gezien op onze insta account. Nu hebben ruim voldoende jongeren de vragenlijst al ingevuld, maar we willen ouders ook vragen de vragenlijst voor ouders in te vullen.

de vragenlijst voor ouders vind je HIER

De vragenlijst voor jongeren vind je HIER

Meer info hierna..
Anoniem onderzoek bij ouders over wapenbezit in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg

Onlangs trof een wijkagent een arsenaal steekwapens aan bij een groep tieners in Amsterdam. Gemiddelde leeftijd: 12-13 jaar. Maar ook in Katwijk heeft er afgelopen jaar een incident plaatsgevonden waarin steekwapens zijn gebruikt. Wij zijn erg benieuwd naar de mening van ouders in Katwijk over het bezit en gebruik van wapens.

Dit onderzoek neemt hooguit 5 minuten in beslag.

Klik HIER voor de vragenlijst

Achtergrond

Uw mening: wapenbezit onder jongeren

In de landelijke media is veel te vinden over wapenbezit en gebruik onder jongeren. Onlangs meldde ook de NOS dat steeds meer burgemeesters oproepen tot een landelijk messenverbod voor minderjarigen. Om te kijken of de inwoners van Katwijk ook problemen ondervinden, of totaal niet, zijn wij benieuwd naar de ervaringen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

KatwijkActueel: Gemeente Katwijk neemt wapenbezit onder jongeren serieus

https://www.youtube.com/watch?v=kCLPgV-edrk&feature=emb_logo

Info politie

Het komt de laatste tijd vaker voor dat (jongere) mensen met messen op zak lopen. Dat vindt de politie een zeer zorgelijke ontwikkeling. Regelmatig wordt door deze jongeren verklaard dat zij messen bij zich dragen omdat ‘iedereen het doet en het stoer is’, of omdat ze ‘zich dan veiliger voelen’. Dat is  toch écht de omgekeerde wereld. Wapenbezit verhóógt namelijk juist de kans op geweld en/of ongelukken. En het is op straat natuurlijk veel veiliger als níemand een mes bij zich heeft, dat kan iedereen bedenken. Om die reden is het in Nederland dan ook verboden om wapens bij je te dragen en staan er hoge boetes (of straffen) op als je wordt betrapt met een wapen op zak.

Wil je meer over dit onderwerp weten, kijk dan op https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens of op de themapagina over wapens op de website van de politie: https://www.politie.nl/themas/wapens.html.

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X