Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Doe mee met de zwerfafval challenge en win leuke prijzen!

Blog

Doe mee met de zwerfafval challenge en win leuke prijzen!

Zie jij vaak zwerfafval in jouw buurt? Of ga je wel eens een rondje lopen en vind je een schone leefomgeving fijn? Doe dan mee aan de zwerfafval challenge van de gemeente Katwijk. Download de Litterati app, registreer zoveel mogelijk zwerfafval in de gemeente en maak kans op leuke prijzen!

De gemeente Katwijk wil komende jaren meer inzicht krijgen in zwerfafval binnen de gemeente. Waar komt zwerfafval voor en wat voor soort afval is het? Zo kan zwerfafval nog lokaler aangepakt worden. Daarom organiseert de gemeente in december en januari een challenge om zwerfafval in de gemeente in kaart te brengen. Deelnemers aan de challenge kunnen via de app ‘Litterati’ zwerfafval in de omgeving registreren door er een foto van te maken. Ook kan je zogenoemde tags toevoegen om het soort zwerfafval aan te geven, zoals blik, peuk of plastic verpakking. Hierdoor krijgt de gemeente een beter beeld bij het type zwerfafval op verschillende plekken en kunnen er specifieke maatregelen genomen worden om op die plekken zwerfafval te voorkomen. Tot en met 31 januari kunnen inwoners van de gemeente Katwijk meedoen aan de challenge. De 5 deelnemers die het meeste zwerfafval in de app geregistreerd hebben, winnen een leuke prijs! Wethouder Rien Nagtegaal: “Onze bewoners vinden een schone woonomgeving belangrijk. Daarom nodig ik iedereen uit om mee te doen aan deze challenge en zoveel mogelijk van het zwerfafval  in onze gemeente zichtbaar te maken.”

Meer info
Meer informatie over hoe je mee kan doen aan de zwerfafval challenge en over het gebruik van de Litterati app vind je op www.katwijk.nl/zwerfafval.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X