Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Doe mee met de Week van Nederland Schoon!

Blog

Doe mee met de Week van Nederland Schoon!

Maandag 18 maart begint de ‘Week van Nederland Schoon’. Van 18 t/m 23 maart worden er door het hele land schoonmaakacties georganiseerd om zwerfafval in de openbare ruimte op te ruimen. Zo ook in de gemeente Katwijk. Help jij ook mee?

Organiseer een opschoonactie, of sluit je aan bij een actie in jouw straat of buurt. De gemeente Katwijk zorgt voor materialen en haalt het verzamelde vuil op. Zo maken we samen onze parken, straten, speeltuinen en schoolpleinen schoon.

Wat is de Week van Nederland Schoon?
De ‘Week van Nederland Schoon’ is een landelijk initiatief. Verenigingen, organisaties en bewoners organiseren in heel Nederland schoonmaakacties en zetten zich vrijwillig in voor schone straten, plantsoenen of parken. Wethouder Rien Nagtegaal: “Mensen vinden het fijn als hun leefomgeving schoon is. Tegelijkertijd is het heel moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Nederland Schoon helpt om mensen er bewust van te maken dat zij zelf een grote bijdrage kunnen leveren aan een schone leefomgeving. Ik hoop dat veel Katwijkers de handen uit de mouwen gaan steken tijdens deze grote voorjaarsschoonmaak”.

Doe mee!
Iedereen die mee wil doen kan een of meerdere schoonmaakacties bedenken en deze t/m 8 maart aanmelden via www.supportervanschoon.nl. Je krijgt dan van Nederland Schoon een opruimpakket toegestuurd. Wie zich heeft aangemeld kan via zwerfafval@katwijk.nl doorgeven aan de gemeente waar en wanneer de actie is gepland en met hoeveel deelnemers je aan de slag wilt gaan. De gemeente zorgt voor grijpers, vuilniszakken en posters om jouw actie bekend te maken in de buurt. Wil je wel helpen, maar weet je niet hoe? Je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij een al bestaande actie. Na afloop haalt de gemeente het verzamelde afval op en krijgen alle vrijwilligers een groen bedankje.

Heb je nog vragen over de Week van Nederland Schoon of wil je weten bij welke actie je aan kan sluiten? Mail je vraag naar zwerfafval@katwijk.nl.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X