Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Doe mee aan de Landelijke Opschoondag!

Blog

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag!

Zaterdag 20 maart is het weer tijd voor de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Door heel Nederland worden opruimacties georganiseerd om zwerfafval in de openbare ruimte op te ruimen. Helpt u ook mee? De gemeente Katwijk zorgt voor materialen en haalt het verzamelde vuil op.

De Landelijke Opschoondag wordt elk jaar in Nederland georganiseerd door Nederland Schoon. Verenigingen, organisaties en bewoners houden dan opruimacties in de buurt en ruimen zwerfafval op. Wethouder Rien Nagtegaal: “Mensen vinden het fijn als hun omgeving schoon is. Een omgeving zonder zwerfafval geeft niet alleen een goed gevoel. Het is ook belangrijk voor het milieu dat we de omgeving schoon houden. Bewoners kunnen daar een grote bijdrage aan leveren door de handen uit de mouwen te steken. Bijvoorbeeld door mee te doen met deze grote voorjaarsschoonmaak. Maar mensen kunnen ook gedurende het hele jaar grijpers lenen bij de gemeente of jutten op het strand. Samen pakken we het op!”

Doe mee
Dit jaar ziet de Landelijke Opschoondag er anders uit dan normaal vanwege het coronavirus. Er kunnen geen grote opruimacties georganiseerd worden. Maar mensen kunnen wel alleen of met zijn tweeën een kleine actie organiseren dichtbij huis. Want heel veel kleine beetjes kunnen ook een groot verschil maken. Op www.katwijk.nl/zwerfafval vindt u tips om op een veilige manier volgens de corona maatregelen zwerfafval te rapen. Dus maak van uw ommetje op 20 maart eens een opschoon-ommetje. U kunt bij de gemeente materialen lenen, zoals grijpers en vuilniszakringen. U kunt ook met de app “Litterati” het zwerfafval dat u opruimt vastleggen, om in kaart te brengen waar het zwerfafval uit bestaat en op welke plekken dit gevonden wordt. Download de app op uw telefoon en ga de uitdaging van de Landelijke Opschoondag aan door de code LOD2021 in te vullen. Na de opruimactie kunt u het verzamelde zwerfafval in dichtgebonden zakken bij een openbare afvalbak plaatsen en een melding maken van de locatie (met foto) via de Fixi-app of via www.fixi.nl. De gemeente haalt de zakken dan op.

Meer info
Heeft u nog vragen over de Landelijke Opschoondag of over de Litterati app? Kijk op www.katwijk.nl/zwerfafval of mail uw vraag naar zwerfafval@katwijk.nl.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X