Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Dit jaar geen Toeristenmarkt en Tonnenpoort

Blog

Dit jaar geen Toeristenmarkt en Tonnenpoort

De Toeristenmarkt kan vanwege het coronavirus dit jaar helaas niet doorgaan. Dat hebben de gemeente Katwijk en winkeliersvereniging Zeezijde in goed overleg besloten. Ook de Tonnenpoort, die elk jaar in de tijd van de Toeristenmarkt pronkt, wordt dit jaar vanwege corona niet opgebouwd.

Toeristenmarkt
De gemeente en de winkeliersvereniging, die organisator is van de Toeristenmarkt, waren al een aantal weken in gesprek over de mogelijkheden om de Toeristenmarkt te organiseren tijdens corona. Beide partijen zijn echter overeengekomen, dat het beter is om de organisatie van de jaarlijkse markt door te schuiven naar volgend  jaar. “Het is spijtig, maar op dit moment de enige verstandige keuze. De Toeristenmarkt staat erom bekend om jaarlijks veel bezoekers aan te trekken. Iets wat we in deze tijd juist niet willen om de verspreiding van het coronavirus beheersbaar te houden”, aldus wethouder Jacco Knape. De Toeristenmarkt heeft, anders dan bijvoorbeeld de weekmark op vrijdag, veel weg van een evenement. Zo is de markt niet alleen om etenswaren te kopen, maar worden ook veel ‘non-food’ waren verkocht en allerlei activiteiten georganiseerd. Normaal gesproken komen daardoor per dag duizenden bezoekers naar de Toeristenmarkt. “Samen met winkeliersvereniging Zeezijde kijken we er al naar uit om volgend jaar weer een waar spektakel te maken van de Toeristenmarkt.”

Tonnenpoort
Ook de Tonnenpoort verschijnt in 2020 niet in het winkelcentrum van Katwijk. Samen met de vrijwilligers, die de Tonnenpoort ieder jaar opbouwen, is besloten om de poort dit jaar niet op te tuigen vanwege corona. Voordat de coronamaatregelen werden ingevoerd liepen er nog gesprekken tussen de gemeente en mogelijke nieuwe initiatiefnemers over het opbouwen van de Tonnenpoort komende zomer. Knape: “We blijven met deze partijen in gesprek over de financiering van de Tonnenpoort, zodat de vrijwilligers volgend jaar de poort hopelijk weer kunnen opbouwen.”

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X