Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /Digitaal discriminatiemeldpunt voor jongeren

Blog

Digitaal discriminatiemeldpunt voor jongeren

Op 21 Maart 2011 was de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Op deze dag heeft het bureau discriminatiezaken een nieuw digitaal meldpunt speciaal voor jongeren tot 25 jaar gelanceerd .Hiermee willen zij onder jongeren meer bekendheid geven aan de mogelijkheid een melding van discriminatie te maken. Ook moet het digitale meldpunt, dat zich op de regio’s Hollands Midden en Haaglanden richt, het melden voor jongeren makkelijker maken.

Jongeren melden over het algemeen weinig discriminatieklachten, terwijl uit onderzoek blijkt dat die groep het vaakst discriminatie zegt te ervaren. Van 2006 – 2010 registreerde het Bureau Discriminatiezaken in Hollands Midden en Haaglanden ongeveer 266 discriminatieklachten van jongeren tot 25 jaar, wat ongeveer 8% van het totaal is. De meeste klachten waren op ras (65%). Op de arbeidsmarkt was het maatschappelijke terrein waar de meeste klachten (28%) werden geregistreerd.

Homoseksuele jongeren voelen zich onveilig wanneer ze voor hun homoseksualiteit willen uitkomen. Heeft een jongere met een handicap recht op een aanpassing om werk of school beter te laten verlopen? Voor al dit soort vragen kunnen jongeren terecht bij het digitale discriminatiemeldpunt.

Jongeren kunnen via het meldformulier op www.geendis.nl een discriminatieklacht indienen. Daarbij kunnen zij aangeven of zij de klacht alleen willen melden of contact willen om advies en ondersteuning te krijgen. Melden van discriminatie kan ook anoniem.

Melden heeft altijd zin, omdat van de geregistreerde klachten verslag wordt gedaan wat aanknopingspunten biedt om patronen van discriminatie aan te pakken.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X