Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De starterslening gaat veranderen

Blog

De starterslening gaat veranderen

De Starterslening in z’n huidige vorm verdwijnt dit jaar. De Starterslening voldoet sinds 2013 niet meer aan de belastingregels voor de hypotheekrenteaftrek. Met een wet is geregeld dat de huidige starterslening nog tot 31 december 2016 afgesloten kan worden. Dan moet de starterslening op 31 december bij de notaris gepasseerd zijn. De aanvraagprocedure voor een starterslening is ongeveer 3 maanden. Wenselijk is daarom om voor september de starterslening aan te vragen.

Aanvraag huidige Starterslening
De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter bij de bank maximaal kan lenen. Een starterslening wordt aangevraagd bij de geldverstrekker/tussenpersoon. Om nog in aanmerking te komen voor de huidige Starterslening moet de Starterslening uiterlijk op 31 december 2016 worden gepasseerd bij de notaris. Deze uiterste passeerdatum kan niet worden verlengd.

Akte tijdig passeren
Als de akte wel vóór 31 december 2016 kan worden gepasseerd, maar er is nog geen aanvraag ingediend, dan moet er rekening mee worden gehouden dat het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de aanvraag in ongeveer 3 maanden afhandelt. SVn kan op een zeker moment besluiten geen aanvragen meer in behandeling te nemen. De aanvrager kan informatie over de passeerdatum van de nieuwe woning krijgen van de tussenpersoon.

Nieuwe Starterslening 2017
SVn werkt aan een aanpassing van de Starterslening die voldoet aan de fiscale regels van het Rijk. Deze nieuwe Starterslening wordt op korte termijn verwacht en zal de huidige Starterslening vervangen.
Voor meer informatie kijk op: www.katwijk.nl/starterslening

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X