Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De Nationale Voorleesdagen zijn een feest om mee te maken

Blog

De Nationale Voorleesdagen zijn een feest om mee te maken

Op 25 januari zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan en het was een groot succes. Uitgedost in slingers en ballonnen in alle kleuren van de regenboog is Bibliotheek Katwijk toch wel op haar mooist.

Zoals ieder jaar worden de Nationale Voorleesdagen ingeluid met het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar is groep 2 van de Leidse Buitenschool uitgenodigd om in de Hoofdbibliotheek te komen luisteren naar de interactieve voorstelling van Marnicktheater: Max en het rommelfeest. Wat is het heerlijk om de kinderen zo te zien genieten van verhalen. Naderhand stond er een lekker ontbijtje voor ze klaar. Wij kunnen ons geen betere start van de dag wensen!

Later op de middag hebben medewerkers van Bibliotheek Katwijk alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijk Voorleesfeest van te maken. Er stond een schminktafel, er konden cupcakes versierd worden, er mocht geknutseld worden, er was een ballonkunstenaar en er stond een muzikale voorleesvoorstelling van Maximiliaan Modderman op het programma, in samenwerking met Muziekschool Katwijk. Het was een bomvolle zaal vol reuring en plezier. Kinderen en ouders, de bibliotheek is er voor iedereen!

Het Nationale Voorleesontbijt en de Nationale Voorleesdagen zijn in het leven geroepen om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren, want voorlezen draagt bij aan de talige en empathische ontwikkeling en zorgt voor een leven lang leesplezier.

De Nationale Voorleesdagen duren nog t/m 4 februari. Ga naar de website bibliotheekkatwijk.nl/nationalevoorleesdagen voor al onze activiteiten en meer.

Foto´s met dank aan de bieb:

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X