Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /De Maatschappelijke opvang in Katwijk en een falende wethouder

Blog

De Maatschappelijke opvang in Katwijk en een falende wethouder

Maandag (25 Januari) ontvingen de leden van de raad een brief van Stichting de Brug waarin zij aangaf niet te willen wachten op de locatie Valkenburg voor de opvang van verslaafden.

Redenen hiervoor zijn wijziging in de Zorg Verzekeringswet waardoor de Brug geen middelen meer kan verkrijgen om een afkickkliniek te starten en de lange procedures die doorlopen moeten worden voor de locatie in Valkenburg.

De Brug geeft in de brief aan dat de opvang belangrijker is dan de locatie.
Dat argument is volstrekt legitiem want dat is waar het om gaat. Maar waarom heeft de wethouder ons dat niet verteld ? Is hij vergeten dat hij is gebonden aan actieve informatieplicht?

De wethouder had de gelegenheid de raadscommissie dit allemaal mee te delen toen Jan Haasnoot, mijn fractievoorzitter, op 12 januari vroeg naar de stand van zaken rond de opvang in Valkenburg en naar de reactie van het college op het door de ChristenUnie aangedragen alternatief in Leiden.

De wethouder heeft dat allemaal nagelaten en heeft slechts gemeld dat de Brug niet naar Leiden wilde.
De wethouder heeft informatie achtergehouden en de raad verkeerd geïnformeerd, want hij wist dit al op 24 december 2009. En dat na een langdurig proces van jaren waarin burgers geschoffeerd werden en de collegepartijen, na overleg in de achterkamers, overstag zijn gegaan.

Heeft de wethouder stilletjes gehoopt de brief van de Brug nog een poosje achter te kunnen houden zodat hij ongeschonden richting verkiezingen kon gaan?

Dit is niet te geloven maar een andere verklaring kan ik niet bedenken. Hoeveel vertrouwen kan iemand nog in dit soort politiek hebben?

De wethouder houdt zijn mond stijf dicht en de fractie van het CDA houdt stijfkoppig vast aan het genomen besluit!

Helaas voor hen kan hier niet geschermd worden met de woorden “met de kennis van toen en de wijsheid van nu “. Want de kennis van nu was er toen ook maar het ontbrak aan wijsheid en lef bij het CDA en Gemeente Belangen.

Wat een dieptepunt!

Nelly Smits

Raadslid PvdA Katwijk

https://twitter.com/nellysmits

https://www.katwijk.pvda.nl

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X