Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De Lokalen zeggen ‘ja’ tegen jongeren

Blog

De Lokalen zeggen ‘ja’ tegen jongeren

Danny Dubbeldam en Sonny Spek kwamen begin april met het initiatief om meer jongeren bij de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 naar de stembus te krijgen. Maar nog belangrijker is het om deze jongeren in Katwijk echt te betrekken bij de lokale politiek. De Lokalen vinden het een prima plan om ‘een brug’ te bouwen tussen deze raad en de jongeren. Anneke van Duijn – Schaap, burgerraadslid: ,,Dat kan onder andere door als gemeente meer gebruik van social media te maken om die jonge Katwijker wel en snel te bereiken.”

De beide heren opperden het idee van een jongerenraad. Deze vorm van participatie is in verschillende andere gemeenten al in uitvoering gebracht, dus waarom in Katwijk niet? De Lokalen beamen dat veel politieke thema’s ook op de jongeren betrekking hebben. Wat te denken van huisvesting, werkgelegenheid, jongerencentra, openbaar vervoer, scholing enz. Van Duijn – Schaap: ,,Maar ook het uitgaan is en blijft een belangrijk onderwerp. En wat dacht je van het milieu en duurzaamheid. Moet je eens kijken hoe betrokken jongeren hiervoor bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer waren toen het op de keus van hun politieke partij aan kwam? Deze jeugd is immers onze toekomst.”

Katwijkse jongerenraad
De Lokalen willen dat een jongerenraad een representatieve afspiegeling vormt van de totale  Katwijkse  jeugd. Scholen kunnen hier mogelijk ook een prachtige rol in spelen. Maar ook de sociale media bij Podkat, RTV Katwijk of Kattuk.nl kan hiervoor worden benut om deze jongeren te bereiken en snel duidelijk in beeld te krijgen waar zo’n jongerenraad mee bezig is. ,,Als deze jongeren Sonny en Danny de voorbode zijn van een op te richten jongerenraad dan staan er echt mooie dingen te gebeuren in Valkenburg, Katwijk en Rijnsburg. Één ding staat al vast, de fractie van De Lokalen juicht deze jongerenparticipatie toe!”, aldus het bevlogen burgerraadslid van De Lokalen.

Waar kan ik hun plannen lezen?
Het hele plan van beide heren vind je HIER 

Tot zover het Persbericht van De Lokalen

Een stukje geschiedenis voor de geïnteresseerde lezer..

We herinnert zich Zetel 34 nog?
Politieke jongerenparticipatie, van, voor en door jongeren, met een eigen gedeelte op Kattuk.nl, gestopt in 2011.

Waarom in 2011 gestopt? 
Lees HIER de uitleg van de toenmalig voorzitter, en tegenwoordig raadslid PvdA, Matthijs van Tuijl.

Maar goed, er komen gemeenteraadsverkiezingen aan in 2018 en het is belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren (jullie dus) naar de stembus gaan. Dus gaat Kattuk.nl weer ruim aandacht geven aan deze verkiezingen en leggen we de partijen weer diverse stellingen voor over voor jongeren belangrijke thema’s. Daarnaast zijn we van plan een aantal verkiezingsdebatten te organiseren in jongerencentra en staan we natuurlijk open voor samenwerking met andere initiatieven op dit gebied.

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Laat een reactie achter

X