Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De Lokalen: ‘Voortijdige schoolverlaters zorgpunt’ 

Blog

De Lokalen: ‘Voortijdige schoolverlaters zorgpunt’ 

De Lokalen spraken hun zorgen uit over het groeiende aantal voortijdig schoolverlaters van de gemeente Katwijk in het schooljaar 2014-2015. Deze jongeren komen dan meestal onvoldoende voorbereid op enig moment op de arbeidsmarkt… of niet! Het Regionaal Bureau Leerplicht, ingezet voor twaalf gemeenten, is er met de scholen, ouders en de politiek alles aan gelegen om deze negatieve groei om te buigen. Gerard Bol, fractievoorzitter van De Lokalen, stelde in de informatieve raadscommissie van 19 mei vragen hierover aan wethouder Gerard Mostert.

Bol: ,, Waar er in het schooljaar 2013-2014 een 88 voortijdig schoolverlaters waren, was dit getal afgelopen schooljaar opgelopen tot 113 waar men voor de gemeente Katwijk de focus had gelegd op het streefgetal 80. Elke jongere is er toch één teveel.” Deze groei komt vooral voort uit het M.B.O. eerste jaar met het R.O.C. Leiden en het I.D.-College als onderwijslocaties die in negatief opzicht ruim boven de landelijke norm scoorden. 

‘We gaan er voor’
Dat was de strekking van de beantwoording van wethouder Mostert. Hij gaf duidelijk aan dat er nu ook beter wordt gemeld door scholen waardoor je zo’n stijging van voortijdig schoolverlaters ook deels kan verklaren. Mostert: ,,We zitten er met de wethouders onderwijs, de Jeugd- en Gezins Teams, scholen en ouders bovenop om dit voortijdig schoolverlaten aan te pakken.”

Het grootste aantal voortijdig schoolverlaters woont in Katwijk, Leiden of Leiderdorp wat wordt verklaard doordat het R.O.C. Leiden en het I.D.-College de scholen zijn met de grootste uitvalpercentages, percentages die dus nog steeds stijgen. Bol: ,,Om er een beeld bij te hebben, de grootste doelgroep onder die schoolverlaters is de categorie man van achttien tot en met twintig jaar. We zullen het met De Lokalen zeker blijven volgen en we zijn blij met hoe de wethouder erin zit.”      

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X