Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De Lokalen ontmoeten creatieve ondernemer

Blog

De Lokalen ontmoeten creatieve ondernemer

Soms kom je op plekken in Katwijk waar alles samenkomt: energie, creativiteit, ondernemerschap, lef, visie en uitdagingen om andere jongeren te laten groeien bij hun passie voor muziek, beeld en geluid en televisie maken. Dat beleefden Anneke van Duijn-Schaap, Marcel van Tol en Gerard Bol van de fractie van De Lokalen bij het werkbezoek aan Jeffrey Schreuder in zijn royale en verrassende werkplek in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Sandtlaan.

Wie de naam ‘Jeffrey Schreuder’ leest, denkt natuurlijk direct gezien alle beelden op Facebook aan PodKat waar we sinds enige maanden in Katwijk op creatieve wijze mee worden verrast. Dat en ook de andere plannen en bezigheden van Schreuder waren voor De Lokalen aanleiding om dinsdagavond 10 januari bij hem op werkbezoek te gaan. De zeer gastvrije Schreuder en zijn collega Sonny Spek, met ‘politiek’ in zijn portefeuille, verzorgden een rondleiding door alle ruimten, waar elke plek meerdere creatieve mogelijkheden bevatte. Zo was er een popoefenruimte, een kookplek, studioruimte voor diverse opnames en nog veel meer waar jonge startende creatieve ondernemers maar behoefte aan kunnen hebben. En anders kon een bestaande ruimte simpel op maat worden omgebouwd. Denk in kansen en niet in onmogelijkheden!

Creatief ondernemerschap
Van Tol: ,,Gaaf man, dat dit hier zo mogelijk is. Er liggen zeker mogelijkheden voor creatieve jongeren die wat in hun mars hebben. Maar het mooiste is dat hier alle diensten op maat kunnen worden gemaakt.” Hij ging hier in op de mogelijkheden om door aanwezige jonge ondernemers (bedrijfs)filmpjes te laten ontwerpen en samenstellen, creatieve teambuildingsactiviteiten kunnen mooi in deze ruimten worden georganiseerd en er zijn ook plannen om met PodKat in de volle breedte lokale zaken op internet te plaatsen. Schreuder: ,,Bij alle vragen kunnen we jonge creatieve collega’s inschakelen. Zij doen zo ook werkervaring op. En dat geeft iedereen hier zoveel energie.”

Er zijn zeker plannen om in de aanloop naar en bij de gemeenteraadsverkiezing van voorjaar 2018 met PodKat uitgebreid aandacht te besteden aan de lokale politiek. De fractie van De Lokalen juicht dit soort initiatieven en het creatief jong ondernemerschap alleen maar toe en blijft het zeer positief gestemd volgen. Van Tol: ,,Ik hoop Spek en zijn PodKat-collega’s vaak in en om het gemeentehuis en bij andere Katwijkse plekken voor de lokale politiek te kunnen ontmoeten.”       

Persbericht De Lokalen    

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X