Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De Lokalen: ‘Haringrock, ook DIT! Is Katwijk

Blog

De Lokalen: ‘Haringrock, ook DIT! Is Katwijk

Wat Parkpop is voor de gemeente Den Haag, en Pinkpop is voor Landgraaf is Haringrock alweer voor de dertigste keer voor de gemeente Katwijk. Eind jaren zeventig onder de naam Haringpop in een houten muziektent op de Boulevard begonnen is het bij alle edities het doel geweest om Katwijkse bands een muziekpodium te geven. Burgerraadslid Anneke van Duijn-Schaap van De Lokalen is trots op deze jubileumeditie: ,,Ook Dit! Is Katwijk, zeker deze tweedaagse waar jongere en oudere muzikanten elkaar ontmoeten en de vele bezoekers zullen verrassen.”

Als afsluiting van de traditionele Visserijweek, met vele uiteenlopende activiteiten vanaf maandag 20 juni, zal Haringrock 2016 als tweedaagse worden gehouden op vrijdag 24 juni van 16.00 – 24.00 uur en zaterdag 25 juni van 15.00 – 23.00 uur. Het evenementenplein aan de Katwijkse Boulevard is net als in 2015 ‘the place to be’ en de toegang is gratis.

Trots op deze organisatoren!   
Van Duijn: ,,Wij van De Lokalen zijn trots op Ton Frissen, de huidige organisator en stuwende kracht van Haringrock, en zijn voorgangers wat zij met vele andere vrijwilligers alle dertig edities muzikaal gezien hebben bereikt. Een tijdje geleden heeft onze fractie nog met hem gesproken en dan proef je ook dat het organiseren van ‘Haringrock zeker geen ‘appeltje-eitje’ is.” Het is zeker niet meer de idyllische houten muziektent tegenover Hotel Noordzee, door de gemeente geleverd zo ook de energie, van de eind jaren zeventig. Via een jarenlang festivalverblijf  in Tripodia is men nu weer terug op het oude nest. ,,Prima zaak dat Haringrock de afsluiter is van de Visserijweek, beide organisaties versterken elkaar zo perfect”, aldus Van Duijn.

Muzikale uitsmijter De Lokalen
Wat de zorg van de SGP betreft dat er tot zondag 26 juni 16.00 uur mag worden afgebouwd en opgeruimd door de organisatie is Van Duijn helder: ,,De beantwoording van het College was duidelijk. Ga gewoon uit van de eigen kracht van organisaties en bepaal van tevoren met  elkaar het speelveld en de regels. En dat is hier duidelijk gebeurd. Daar heb ik alle vertrouwen in.” Toch moet op de valreep dit enthousiaste burgerraadslid nog iets van het hart: ,,Wat mij betreft gaat het evenementenplein twee dagen per jaar door het leven als ‘Haringrockplein’ als eerbetoon aan alle betrokkenen. Maar voor De Lokalen is het écht helemaal af als naast het festivalterrein we het mangrote beeld ‘Maatjes’ van de Katwijkse kunstenaar kunnen begroeten.”

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X