Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De Lokalen: ,,Er liggen kansen voor het Katwijkse jongerenwerk”

Blog

De Lokalen: ,,Er liggen kansen voor het Katwijkse jongerenwerk”

Jeugd- en jongerenwerk met sjoelen, televisiekijken en thematische avonden dateert uit de vorige eeuw. De laatste zestien jaar is er maatschappelijk enorm veel veranderd, ook op dit terrein. In de raadscommissie van de gemeente Katwijk werd donderdag 28 januari informatief gesproken over de actualisatie van het in 2012 vastgestelde jeugdbeleid. Dat tiener- en jongerenwerk sterk leeft in Katwijk is een ding wat zeker is. Er was een goed gevulde publieke tribune met  vrijwilligers vanuit de verscheidene jongerencentra en insprekers vanuit o.a. de besturen van Scum, De Peuk en De Schuit. Voor De Lokalen was burgerraadslid Anneke van Duijn-Schaap de woordvoerder.

Van Duijn: ,,Deze actualisatie brengt niet heel veel nieuws met zich mee. De Lokalen zijn een groot voorstander van het versterken van deze jongerencentra. De plannen voor de verbouwing van Scum moeten ook rap concrete vormen krijgen. Je moet als centrum tegelijkertijd meerdere groepen jongeren kunnen opvangen. Dat kan ook heel kleinschalig zijn. Met deze nota is er nog meer focus op de achttien min groep. Maar ook de voor deze centra belangrijke achttien plus groep, waaruit veel vrijwilligers voortkomen, wordt niet uit het oog verloren.”

Zorgen besturen jongerencentra
Insprekers meldden dat deze plannen onvoldoende met besturen van de jongerencentra zijn besproken. Van Duijn deelde de zorg van de insprekers en vroeg de wethouder welk contacten er tussen de gemeente en deze besturen zijn geweest. Wethouder Knape lieten weten dat er bijeenkomsten zijn geweest en dat er verder nog punten uit deze plannen besproken moeten worden met de besturen. Hij zegde toe op korte termijn met hen in gesprek te gaan.

Voorzitter Nicoline Kuijt van Scum meldde dat er met deze plannen ook kansen liggen voor jongerencentra. Kuijt: ,,Door veranderingen in de jeugdhulp liggen er ook unieke mogelijkheden binnen Scum. We kunnen daar een mooie rol spelen om met elkaar tieners en jongeren ook op koers te houden in hun leven.”

Kansen voor jongerencentra
Van Duijn: ,,Ik hoorde dat binding en samenwerking tussen de  jongerencentra mogelijk is en versterkend werkt voor iedereen. Evenementen kunnen beter op elkaar afgestemd worden zodat er ook meer variatie in het aanbod voor alle doelgroepen is. De Lokalen vinden het ook machtig mooi dat het bestuur van Scum het idee opperde om de acceptatie tussen de asielzoekers en de jongeren in Katwijk positief op de kaart te zetten. Jongerencentra kunnen daar een cruciale rol in spelen.” Op donderdag 11 februari wordt er weer over deze actualisatie van het jeugdbeleid gesproken.  

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X