Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /De liefde van je leven kom je nooit in Katwijk tegen

Blog

De liefde van je leven kom je nooit in Katwijk tegen

 

Ja vrijgezelle dames, jullie lezen het goed. Het klinkt heel teleurstellend, vooral met Valentijnsdag in zicht, maar ik moet natuurlijk wel realistisch blijven. Na een langdurig onderzoek van drie jaar ben ik tot de conclusie gekomen dat er in Katwijk echt niets geschikts rondloopt. – En nu niet denken dat ik spuuglelijk ben, want dat is zeker het geval niet.

De eerste vraag die er waarschijnlijk bij jullie opkomt is ‘Wat is er dan mis met de Katwijkse mannen?’. Nou, dat zal ik jullie vertellen. Zitten jullie er klaar voor? Ok, komt ‘ie:

 • 70% heeft een rotkop (en daarmee bedoel ik dus die typisch Kattukse zeebonken)
 • 10 % is homo (of gewoon vernicht)
 • 10% is verliefd, verloofd of getrouwd
 • 10% vindt zichzelf fantastisch óf heeft een kwalitatief uitermate teleurstellend karakter en/of bindingsangst

Waar ik heb gezocht? Tripodia, Bierwinkel, Feest aan C, The Stairs, Bock, The Pocket, Lindeboom, Branding, ’t Wachtje, Albatros, Happy Days, Musketier, Cas, The Box, Wellekom– en natuurlijk alle jongerencentra, alle mogelijke sportverenigingen, dartclubs en niet te vergeten alle feesttenten in Katwijk rond Oud en Nieuw, Koninginnedagen en de feestweek in Kattuk Binnen.

Of ik daar dan helemaal niets heb gevonden? Jawel hoor, maar die horen helaas allemaal bij de 10% die zich fantastisch vinden of die een k.u.t.-karakter hebben. En dan nog maar te zwijgen over al die mannetjes die onder de plak zitten bij een bitch en hun heil ergens anders zoeken.

Of het dan misschien toch echt niet mij ligt? Nee hoor, ik ken genoeg leuke meiden die het echt totaal met me eens zijn.

Het komt wellicht door het kleine dorpje waar we wonen. Als je niet aan de standaardeisen voldoet (voor je 25e trouwen en kindjes baren – kortom je leven en bruisende carrière opgeven) wordt je meteen met de nek aangekeken.

Maar stel: jij bent die ene leuke, woest aantrekkelijke, knappe, verzorgde, lieve, hoogopgeleide, goedverdienende, sexy, zachte, oprecht geïnteresseerde, grappige, geile, intellectuele, stoere man met een mooi gebit, een goddelijk lichaam, een beest in bed, een eigen huis en heb je er geen problemen mee dat je vrouw pas over tien jaar kinderen wil en misschien meer verdient dan jij? Laat het dan weten in de comments.

Geschreven door: Belle

Comments: 24

 • Vink

  Beantwoorden 31/01/201222:26

  Nee!

 • Ahmed

  Beantwoorden 31/01/201223:08

  Misschien ligt het toch wel aan jou en val je bij die 80% typisch kattukse vrouwen met een te hoge dunk van zichzelf?

  Anyway met zo’n eisenpakket had ik toch op z’n minst een foto van jezelf bij dit artikel verwacht!

 • Vink

  Beantwoorden 31/01/201223:11

  +1 voor Ahmed 😉

 • Benno

  Beantwoorden 31/01/201223:25

  Een beetje kieskeurig?

 • Kaylee

  Beantwoorden 01/02/201200:05

  Toen ik de bierwinkel en feest aan C in een zin zag staan bij je zoektocht naar een leuke man wist ik dat het hopeloos zou worden Belle…. Arme jij! Misschien moet je eens naar Noordwijk gaan, in de 19th of the champ, plaatsen die wel drukbezocht worden op een gemiddelde zaterdagavond… Maar weet niet of je nou op die zuipende Rijnsburgers zit te wachten die zich helemaal klemzuipen en vervolgens 80 grietjes op hun bek pakken… Anyway, ik heb mijn liefde (van mijn leven? Ik hoop het, je weet het nooit zeker, maar voor nu in ieder geval wel) gevonden in, jawel, Katwijk! Dus, mocht je nog tips of ideeen of advies willen hebben, je bent van harte welkom!

  Succes!

 • BellaWTF

  Beantwoorden 01/02/201201:00

  Toch leuk zo op de late avond tussen het studeren door nog even facebook checken en zien wat er allemaal loos is in de wereld. Ach, er vallen wat boten om in Italië en in het Midden-Oosten rommelt het weer eens. Maar dit alles valt toch in het niets bij de problemen van een Katwijks meisje genaamd Bella.

  Bella is een zelf uitgeroepen “niet spuuglelijk” meisje dat het even helemaal gehad heeft met de boys. Ze komt uit Katwijk en daar lopen alleen maar jongens met een rotkop, jongens die op jongens vallen, jongens die al bezet zijn (heus waar!) en jongens die wel een flinke portie zelfvertrouwen hebben en die wat positiever in het leven staan dan Bella zelf.

  Bella heeft een oordeel over al deze jongens maar blijkt zelf het een en ander aan zelfvertrouwen te missen wat ik concludeer uit het ontbreken van een foto bij haar verkapte schreeuw om aandacht. Andere details over het doen, laten en uiterlijk van Bella blijven ook achterwege. Dat is trouwens best lastig voor al die leuke, woest aantrekkelijke, knappe, verzorgde, lieve, hoogopgeleide, goedverdienende, sexy, zachte, oprecht geïnteresseerde, grappige, geile, intellectuele, stoere mannen die potentieel geïnteresseerd zijn in Bella.

  Ze stelt een eisen pakket om ‘u’ tegen te zeggen. Eigenlijk zoekt Bella naar de menselijke variant van een kruising tussen een pitbull en een poedel. Hij is gespierd, slim en rijk. Maar hij moet toch ook dom genoeg zijn om geen eigen mening te hebben omdat ie anders niet meer ‘lief’ is. Je weet wel, zo eentje die je als uithangbord gebruikt bij de koffie op zondag: ‘kijk een wat ik heb!’. Welke jongen wil dat nou niet zijn voor Bella?

  Voor iemand die claimt meer te gaan verdienen dan haar toekomstige partner kan ik verwachten dat ze enigszins hoog opgeleid is. Voor een hoog opgeleid, slim iemand vind ik dit een behoorlijk dom artikel. Dat je alles over anderen zegt maar niets van jezelf laat zien haalt in mijn ogen je complete betoog onderuit. De onderbouwing dat Bella-kloon 1 t/m 9 het met je eens is werkt ook niet echt in je voordeel. Daarnaast ben ik natuurlijk zelf knap, gespierd, sexy, slim, geil en afkomstig uit Katwijk en ga ik sowieso meer verdienen dan jij. Je betoog klopt dus toch al niet.

  Bella, je bent overal geweest en hebt overal gezocht maar je hebt niet goed gekeken. En vooral niet in de spiegel. Misschien ben jij wel het probleem waardoor niemand aan je eisen voldoet. Ik denk dat jij een zelfingenomen meid bent die zichzelf beter vindt dan anderen. En ik kan na dit artikel meer over jou zeggen dan jij over mij als Katwijkse jongen. Al vraag ik me sowieso al af waarom een betoog als dit van een duidelijk gefrustreerde schrijfster op kattuk.nl staat, zeker omdat je ook nog eens op zoek bent naar de anti-Katwijker… Op KATTUK.nl!!

  Face it Bella, je vindt geen leuke jongens omdat jouw ideale man niet geïnteresseerd is in iemand als jij. Mijn voorspelling: over enkele maanden zit jij gewoon weer met een Katwijkse jongen hand in hand cola te drinken in de casa cara of de stairs en dan hoop ik dat iemand die jongen even naar dit artikel zal verwijzen.

  • Belle

   Beantwoorden 01/02/201215:21

   De naam is Belle. 😉

   • BellaWTF

    Beantwoorden 01/02/201220:11

    Sjit…
    Al iemand gevonden?

    • Belle

     Beantwoorden 02/02/201212:53

     Helaas nog niet.

     • BellaWTF

      03/02/201201:18

      Balen…
      Hou je van Disney?

    • Belle

     Beantwoorden 03/02/201223:40

     Ja, ik geloof in sprookjes.

 • Aagje

  Beantwoorden 01/02/201209:21

  Een profieltje aanmaken om te reageren? Hoe bedoel je het steekt? 😀

  Maar Belle heeft wel een kern van waarheid geraakt. Heb ooit eens hilarisch relaas over de echte onbetwiste 3e generatie Katwijkse inteelt gelezen op hyves! Daar sluit dit voor een deel wel bij aan.

  Maar je vergeet wel dat Katwijk geen dorpJE is, is een kleine stad! Maar dat zie je pas als je verder kijkt dan je school, weekend en een Grent als max. 🙂
  Of dacht je dat bijv Sittard groter was?

  Verder is Katwijk vanuit de bek een oldschool dorp met vast nog veel te veel geheimen, maar de trouwmentaliteit, werken op zee en voor 12en dronken thuis op zaterdag zodat je zondag’s weer hard kan zingen is een beetje over hoor.
  Tuuuuurlijk, ze zijn er, maar wat is daar het percentage van? Juist.

  Verder vond ik het wel een grappig stukje, herkenbaar van ‘eigen woorden ooit terug’. Als je ooit 25+ raakt zul je zien dat het niet zo zwart wit is 😉

  • illaffected

   Beantwoorden 02/02/201218:09

   Qua geografische grote en aantal inwoners is kattuk idd bijna een kleine stad. Maar “dorpje” heeft in deze denk meer betrekking op de waarden, normen, ideeën en gebruiken, en ik weet niet of je kattuk dan wel kan vergelijken met bijvoorbeeld Sittard.

 • BellaWTF

  Beantwoorden 01/02/201210:01

  Touché Aagje :p Maar eigenlijk verveelde ik me gewoon. Verder ben ik het helemaal met je eens!

 • Aagje

  Beantwoorden 01/02/201210:05

  Heheh, ’t was alleen zo’n lap tekst! 😉

 • ThomW

  Beantwoorden 01/02/201215:33

  Ik voel Kriebels… Ome Toob kriebels…. #BAM

  • tobias

   Beantwoorden 02/02/201218:57

   Nee ThomW, ik ben te oud hier voor, ik reageer niet, dat is kinderachtig:-) Wel jammer dat niemand het nog heeft over die ‘kattuk.nl’auteurs die de hele dag aantrekkelijk zware van nelle paffen. En het feit dat men een ‘dikke reet’ nog steeds kan zien als je je jasje/trui om je middel bindt…..

 • ThomW

  Beantwoorden 01/02/201215:34

  Ohnee, toch niet………

 • Aagje

  Beantwoorden 01/02/201216:10

  Dacht je ook honger te hebben?

 • mr. @

  Beantwoorden 01/02/201218:44

  Probeer het eens op een illegale techno-party in de barakken van het vliegkamp of in Rijnsburg. Daar komen geen Kattukers…

 • illaffected

  Beantwoorden 02/02/201218:18

  Ik ben ineens benieuwd bij welke van de vier genoemde categorieën ik thuis hoor volgens Belle…. 🙂

  Verder ben ik er vrij zeker van dat het omgekeerde ook opgaat. D.w.z., ik zie ook duidelijke verschillen tussen katwijkse vrouwen en vrouwen uit omliggende dorpen en steden…. En nee, ik denk ook niet dat ik een antwoord heb voor je “probleem”…

 • Aagje

  Beantwoorden 03/02/201209:52

  Ben je getrouwd of homo? Zo niet, dan ben ik bang voor het ergste 😀

 • illaffected

  Beantwoorden 04/02/201204:39

  Ik hoor bij het eerste deel van de laatste groep, ik vind mijzelf fantastisch 😀 hahaha Sterker nog, het is zo (dat kom je toch niet controleren) 😛 haha

Laat een reactie achter

X