Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog: De helaasheid der dingen

Blog

Blog: De helaasheid der dingen

 

Beste lezer,

In dit blogverhaal zal ik voor jou weinig interessants schrijven maar toch bedankt voor het lezen 😉

Om te beginnen bij het begin is dit weer zo’n avond waarop er veel ideeën door mijn hoofd dwalen zoals iedere seconde van de dag. Sommige zullen nooit het daglicht zien of worden doorverteld aan andere maar de overige weer wel (nogal logisch). Die ideeën en gedachtes waar ik het dus over heb gaan over van alles. Ik denk dat iedereen daar wel last van heeft ;-).

Ik heb net de film: De helaasheid der dingen (een aanrader)  gezien en ik moet zeggen dat ik over het algemeen houd van vlaamse films omdat juist die films erg vaak een realistisch beeld geven van hoe de wereld in elkaar zit vanuit mijn optiek. In die films zijn vaak de helden de anti-helden en het niets vermoedende volk de klootzakken onder de brave burgers en de brave burgers vaak alcoholisten of junkies. Vaak zitten er in dit soort films ook een bepaald idee van ongekend geluk. Mensen die voor velen opgroeien in een aso familie vol tuig van de richel en alcoholisten etc. waardoor zij juist willen afbreken van hun familie, omdat de rest van het dorp of stad hun uitlachen of beledigen. Maar uiteindelijk kom je erachter dat  juist je familie je maakt tot wie je bent, hoe apart jij je ook gedraagt, hoe goed je ook je best zult doen om juist niet als “hun”te worden.

Dit is iets waar ik een tijdje terug ook achter kwam. Ik merk zelf  dat ik erg buiten  vele “gewone” katwijkse jongeren val en ook  m’n familie (en met familie bedoel ik niet het gezin waar ik uit kom maar de rest van m’n familie… zullen ze leuk vinden om te lezen 😀  maar dit komt omdat mijn beeld van de wereld en zijn ideeën anders zijn 😉 )  maar uiteindelijk hebben zij ook een steentje bij gedragen aan hoe ik geworden ben. Ik ben altijd degene die zich ongewild anders gedraagt of anders denkt dan andere. Ik weet zelf ook niet hoe het komt maar ik moet zeggen dat het me best wel trots maakt aangezien er niemand is als IK! Nu zal jij als lezer vast wel denken dat jij ook apart bent maar dat moet je zelf maar bepalen want ik kan niet van jou zeggen dat jij net als iemand anders bent. Dat kan alleen jij en laat dat niet bepalen door een ander!

Vaak als ik ergens naartoe ga in houd ik  zelf vaak de wijze woorden uit de film Ex drummer maar in m’n hoofd:

“Ik denk dat ik buiten mijn geluk wil treden.
De berg wil afdalen naar de wereld van domheid, lelijkheid, stompzinnigheid, ontrouw en fake.
Mij vastzuigen in ’t leven van ’t klootjesvolk,
zonder dat ik daardoor tot die wereld
ga behoren en in de wetenschap dat ik altijd kan terugkeren
naar mijn eigen wereld.” 

Verder wil ik je bedanken voor het lezen van mijn eerste blog en laat vooral een reactie achter over wat je er van vindt en of je er wellicht iets aan hebt gehad. (zowel als leesvermaak of als tip!) Mja het zal maar moeten blijken!

Nogmaals bedankt voor het lezen,

Vink

Geschreven door: Vink

Comments: 3

 • Aagje

  Beantwoorden 11/11/201112:00

  Maar toch vind je je groep binnen Scum…

  Goede poging, ’t leest alleen niet zo lekker weg.

  • Vink

   Beantwoorden 11/11/201112:08

   Thanx voor je eerlijke reactie! Ach ik moet nog leren want het is pas m’n eerste blog! 🙂

 • Aagje

  Beantwoorden 11/11/201113:08

  Was ook positief bedoelt 😉

Laat een reactie achter

X