Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Religie /De Grote Katwijkse Bijbelquiz komt eraan!

Blog

De Grote Katwijkse Bijbelquiz komt eraan!

Met een beetje ondersteuning wordt een leuk idee een mooie activiteit

“Hoi Sanne, met een aantal collega’s hebben we het idee opgevat om een grote Katwijkse online bijbelquiz te organiseren. Het mooiste lijkt het ons wanneer er vanuit elke kerk uit de gemeente mensen zijn die er aan meewerken. We hebben al veel ideeën en willen deze binnenkort gaan vormgeven. Vraagje: wil je met ons mee te denken. Ik hoor graag van je. Vr gr Jaap”

Dit appje kreeg Sanne Alblas, sociaal werker bij Welzijnskwartier, een maand geleden binnen. Een week later zat Sanne samen met 3 enthousiaste volwassenen en 3 jongeren aan de vergadertafel. Een bijbelquiz voor alle kerken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg om verbondenheid met elkaar te creëren #juistnu. Goed plan, maar waar te beginnen als er maar 2 kerken aan tafel zitten?

Groot netwerk
Welzijnskwartier heeft een link met veel kerken in de gemeente. Dus het enthousiasmeren van andere kerken en hen betrekken bij De Grote Katwijkse Bijbelquiz werd de rol van Welzijnskwartier. Als snel volgde resultaat: Een aantal kerken gaat intern de PR verzorgen, andere kerken sluiten aan als medeorganisator en er een kerk die een geschikte ruimte inclusief technische ondersteuning biedt. Een mooie olievlek die zich verspreidt in slechts een maand tijd.

Talenten
In deze diverse groep kan ieder z’n talent inzetten. De jongeren pakken de social media op en de volwassenen zetten hun netwerk in. Ook is er talent voor het maken van filmpjes en de techniek die daarachter zit. Weer een mooi voorbeeld van hoe initiatieven in de Katwijkse samenleving met een beetje ondersteuning snel kunnen uitgroeien tot iets waar veel mensen plezier aan beleven.

De Grote Katwijkse Bijbelquiz
Als het een beetje meezit, vindt de quiz begin oktober plaats. Dan zijn er goede vragen, leuke introductiefilmpjes met lokale prominenten en – als de maatregelen het toestaan – kun je niet alleen online maar ook fysiek meedoen. Een extra kans op ontmoeting tussen kerken en hun leden. Blijf via deze facebook-pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Heb jij ook een goed idee?
Wil je ook meedenken met deze Bijbelquiz of heb jij een heel ander idee voor een maatschappelijk initiatief en daar wat hulp bij nodig?
Neem dan contact op met Sanne van Welzijnskwartier, sannealblas@welzijnskwartier.nl

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X