Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De gemeenteraad op bezoek bij Kattuk.nl

Blog

De gemeenteraad op bezoek bij Kattuk.nl

Het hoofdkwartier van Kattuk.nl, gevestigd op de derde verdieping van huize Callao , was vorige week donderdagavond 13 november ‘the place to be!’. ’Er werd namelijk hoog bezoek verwacht van de Katwijkse gemeenteraad. Ook stond er een leuke verrassing voor een van de vrijwilligers van Kattuk.nl op de planning…

Het begint op deze bewuste donderdag al vroeg. Al rond 10 uur in de ochtend zijn de vrijwilligers van Kattuk.nl druk aan het werk om de redactieruimte klaar te maken voor het bezoek. De ramen staan open, er wordt gestofzuigd, informatieposters worden opgehangen, computers klaargezet en er wordt het één en ander doorgenomen over het verloop van de avond.

Rond kwart voor zeven ’s avonds stromen de eerste vrijwilligers binnen. Het betreft de jongens van de gamegroep van donderdagavond en een aantal meiden van de meidengroep op dinsdag. Zij nemen gezellig plaats op de grote bank in de hoek. Na een kort kwartier zijn het bestuur, de redactieleden van de foto- en videogroep, de stagiairs en natuurlijk de overige vrijwilligers van Kattuk.nl ook binnen. Nadat de ongeveer 30 vrijwilligers hun plaats hebben ingenomen, is het wachten op de gemeenteraad.

Als de leden van de gemeenteraad zijn gearriveerd, kan het feest pas echt beginnen. Ze worden hartelijk ontvangen en welkom geheten door het nieuwe bestuur van Kattuk.nl, dat sinds mei 2014 actief is. Na een korte introductie door hoofdredacteur Arno van den Berg en vrijwilliger Richard Vink krijgen de gemeenteraadsleden een rondleiding door de redactieruimte en uitleg over de diverse groepen en redacties van Kattuk.nl. Kattuk.nl werkt namelijk met verschillende redacties, die allemaal hun eigen taken en verantwoordelijkheden hebben. Vrijwilligers van de gameredactie, meidengroep, foto- en videoredactie, de nieuwsredactie, het testteam, de muziek- en uitredactie en de redactie religie zijn allemaal aanwezig om tekst en uitleg te geven over hun werk bij Kattuk.nl. Alle jongeren vertellen enthousiast hun verhaal en de aanwezige raadsleden zijn zichtbaar onder de indruk van het werk dat ze allemaal verzetten.

Maar dan… ! Halverwege de rondleiding wordt deze plotseling onderbroken door een medewerker van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP). Bestuurslid Arnout Remmelzwaal wordt naar voren geroepen, er wacht een grote bos bloemen en een eervolle nominatie, want Arnout is genomineerd voor vrijwilliger van het jaar 2014! Arnout verdient deze nominatie niet alleen voor zijn vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl en de organisatie van het christelijke jongerenfestival You Decide!? Vanuit kattuk.nl, maar ook voor zijn diensten als vrijwilliger bij andere organisaties. Na een staande ovatie van het publiek en een dankwoord van Arnout, gaat de rondleiding verder. Rond kwart over acht verlaat de gemeenteraad de redactieruimte van Kattuk.nl en is het tijd om lekker bij te kletsen met elkaar en terug te kijken op een geslaagde avond.

Geschreven door: arnout

Geen reacties

Laat een reactie achter

X