Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /De enige echte pizzatest: New York Pizza wint!

Blog

De enige echte pizzatest: New York Pizza wint!

Een maand geleden kwamen we erachter dat we iets vergeten waren dit jaar. De enige echte Pizzatest: wie bezorgt de lekkerste pizza in Katwijk en hoe snel! Snel inplannen dus maar. Zo gebeurde het dat we op een storm- en herfstachtige avond aan de pizza zaten, dit keer in  tienercafe Stappers. Totaal geen straf natuurlijk.

Dit jaar deden er zeven pizzeria’s mee. Te Britten is (tot onze grote spijt – kuch kuch) verhuisd en doet niet meer aan pizza’s, waardoor we er nog maar zeven overhadden. Een nieuwkomer dit jaar is Italian Pizza, waar voorheen Domino’s zat. Om een goed beeld te krijgen van de pizzeria’s hebben we overal een Quatro Stagioni besteld (champignons, ham, salami, paprika en eventueel olijven).

Ben jij benieuwd waar je een lekkere pizza kunt bestellen en waar je beter uit de buurt kunt blijven? Check dan onze resultaten. 

De eerste pizzakoerier die, netjes binnen de tijd, aankwam was van Italian Pizza. Hoge verwachtingen hadden we van deze nieuwe pizzeria. Op het uiterlijk van de pizza was niets aan te merken. Hij was zeer rijkelijk belegd. Eigenlijk zag ‘ie er zelfs mooi én smakelijk uit. Viel dit toch even tegen… Wat een smakeloos geval! Waar we in eerste instantie dachten dat we gewoon snotverkouden waren, ontbrak er gewoon enige smaak aan deze pizza. Iets meer kaas zou ook lekker zijn trouwens.

De volgende die aankwam was New York Pizza. Ook deze koerier was op tijd. Omdat de NYP geen Quatro Stagioni heeft, hebben we een Westside Deluxe besteld. Het verschil hiertussen is het gehakt in plaats van ham. De pizza was goed warm en alles zat erop. De pizza was tegen verwachting in (door vorig jaar) erg lekker! Waar het de pizza vorig jaar aan smaak ontbrak werd dat dit jaar ruimschoots goedgemaakt. Ook zat er ruim voldoende saus op en was deze erg smakelijk. Het enige minpuntje is dat er wat minder zout op mag, dit heeft deze pizza helemaal niet nodig.

Caïro was de derde die, overigens tien minuten te laat, binnenkwam. Waar moeten we beginnen bij deze ongesneden pizza? Als eerste: veel kaas! En dan nog niet eens echte kaas, maar poederkaas – wat een beetje smaakt naar kaassaus of iets dergelijks. Yum! De pizza was ook wel een beetje zielig belegd. Nou mogen we misschien niet klagen. Het was Pizzadag, alle pizza’s voor zes euro dus. Mogen niet hopen dat dezelfde kwaliteit pizza ook op de andere dagen wordt meegegeven.

Hierna kwam Gloria Maria binnen, de winnaar van vorig jaar. Hoge verwachtingen dus! Helaas kwam deze ongesneden pizza maar liefst 18 minuten te laat binnen. De pizza was wel warm, maar wederom slordig belegd. Waar we een goede bodem proefden, was deze helemaal slap geworden van het vet. De ingrediënten waren kwalitatief goed, maar het totaal, inclusief slappe bodem, weinig saus en de ingrediënten die erop gekwakt waren was het ‘m gewoon niet. Er leek totaal geen aandacht aan te zijn besteed.

De volgende die vijf minuten te laat aan kwam waaien was San Marino. Wat een teleurstelling was dat. Het eerste wat namelijk opviel was dat er bijna geen beleg op zat. Ja, de ham en salami waren aanwezig. Maar één verdwaalde champignon en twee olijven vinden wij nou niet echt een Quatro Stagioni. De bodem was daarentegen wel goed en het beleg dát erop zat smaakte dan weer wel. (Maar een beetje extra saus zou niet verkeerd zijn.)

Hier direct na, overigens ook vijf minuten te laat, kwam Bella Cyprus. We weten niet wat die koerier onderweg allemaal heeft gedaan, maar die pizza kwam dus steenkoud binnen. Nou weten we dat het rotweer was, en dat er ongetwijfeld een koerier van de weg geblazen is, maar een koude pizza kan gewoon niet. De pizza was daarentegen wel ruim belegd en de smaak was oke.

De laatste pizzakoerier die een ongesneden pizza kwam afleveren was Baraka. Helaas was ook deze pizza koud. Een gedeelte van de pizza was doorweekt van het vet en daardoor helemaal zompig geworden. De pizza was wel rijkelijk gelegd, maar wat is er met die salami aan de hand? Waar de overige pizza’s rode salami hadden, was deze roze! De smaak van deze salami klopte gewoon niet. Ook lag er een enorme hoeveelheid (italiaanse?) kruiden op. Waren jullie de smaak van de salami aan het verdoezelen, Baraka?

En nu de winnaar! Wie scoort punten en wie incasseert de klappen?

7. San Marino, alweer op de laatste plek, beleg zou wel fijn zijn.
6. Bella Cyprus, koude pizza kost jullie de kop.
5. Gloria Maria, volgende keer wat meer aandacht aan de pizza besteden.
4. Italian Pizza, smaak staat toch echt hoger dan presentatie.
3. Baraka, ondanks dat de pizza koud was smaakte hij wel oke – kwam vast door de kruiden.
2. Caïro, met name hoog geëindigd vanwege de pizzadag (alle pizza’s voor zes euro.) Hierdoor was de prijs-kwaliteitverhouding oke.
1. New York Pizza, de smaak, presentatie en bodem waren gewoon top! Van harte!

Nog een puntje ter aandacht:
Onze pizzatest is een momentopname, misschien hadden sommige koks een slechte dag…

De winnende pizza!

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X