Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /De bijbaan van…Mark: medewerker Flora

Blog

De bijbaan van…Mark: medewerker Flora

Deze keer is Mark van Beelen aan de beurt in de bijbaan van…Mark werkt op de Flora. En hieronder verteld hij over zijn bijbaan.Wie ben je?
Ik ben Mark van Beelen en 17 jaartjes oud. Ik zit op het ROC in Leiden, waar ik de Installatietechniek goed leer kennen. Tevens ben ik actueel bezig bij deze website als eindredacteur Funstuff. Ook ben ik DJ bij de Donk, waar het heel gezellig is.

Waar werk je?
Ik werk momenteel op het Flora Holland vestiging Rijnsburg. Op de Flora werken momenteel zo’n 600 personen, dit is dan zonder de bedrijven die in de Flora gevestigd zijn. Er zijn totaal 4 Flora in Nederland, waarvan dit de kleinste is. Per dag gaan hier voor miljoenen euro’s aan bloemen de deur uit en komt weer binnen ook.

Waarom heb je daarvoor gekozen?
Ik heb er voor gekozen omdat het dicht bij mijn huis ligt en ik het wel leuk vond om daar te gaan werken.

Wat doe je precies bij de Flora?
Ik werk op de verdeling, dat is met elektrische karretjes de bloemen op het juiste adres bezorgen. Het lijkt misschien eentonig, maar dat is het niet. Je hebt verschillende soorten planten in verschillende soorten bakken en het blijft altijd een gepuzzel hoe je ze het makkelijkst op de kar van de koper kan zetten.

Wat vind je leuk aan je werk?
Vele leuke collega’s en het werk is niet moeilijk. Je kunt gewoon lekker rustig aan doen, maar ook niet te rustig. Je begint altijd om 6:15 uur, maar de eindtijd is altijd onbekend. Het ligt er dan maar net aan hoeveel karren er zijn om te verdelen. Op donderdag zijn we altijd het vroegst klaar.

Wat totaal niet?
Ik zou eigenlijk niet eens weten wat er niet leuk is aan mijn werk. Nou ja toch wel één dingetje. Je staat nog wel eens ingebouwd in een pad waar je dan weer een tijdje niet uit kan, maar dan maak je toch gewoon een praatje met een collega.

Hoeveel dagen/uren werk je?
Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag niet want dan moet ik stage lopen bij Rijndorp. Een bedrijf dat airco’s en ventilatie installaties monteert. Ik werk 2 uur per dag op de genoemde dagen.

Verdient het nog goed?
Hoeveel ik verdien zeg ik liever niet, maar laten we maar zeggen dat het ruim boven het minimumloon zit. Dus alle reden om er te gaan werken.

Zijn je collega’s leuk?
Ik heb op mijn afdeling ongeveer 200 gezellige collega’s, waar je altijd wel een praatje mee kan maken, of even een lekker bakje koffie of thee mee kan drinken.

Heb je wel eens een grote blunder gemaakt op je werk?
Nee eigenlijk niet. Misschien wel een paar kleine blunders maar dat is niet echt zo boeiend om te vertellen. Als die grote blunder nog komt laat ik het jullie nog wel even weten.

Zou je werken bij de Flora aanbevelen?
Ja, met zulke leuke collega’s wil iedereen er toch wel werken. We hebben ook nog wel personeel nodig op de verdeling. Niet meer voor een paar ochtendjes in de week, zoals ik doe, maar voor de hele dag. Dat is dus ongeveer van 6:15 uur tot uiterlijk 13:00 uur. Dus je hebt altijd de middag vrij.

Wil je verder nog wat kwijt over het werk in de Flora?
Ik denk dat ik nu alles wel verteld heb in de bovenstaande stukken en als jullie nog meer willen weten kijk dan op de site van de Flora.

Mogen wij jou ook over jouw bijbaan interviewen? Stuur dan een mailtje naar info@kattuk.nl

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X