Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /De bijbaan van… Kjeld: geluidstechnicus

Blog

De bijbaan van… Kjeld: geluidstechnicus

Het is al weer een tijdje geleden dat we iemand hebben geïnterviewd over zijn bijbaantje. Maar gelukkig hebben we nu een nieuwe stagiair die wel iets over zijn bijbaan kan vertellen. Deze keer is het de beurt aan Kjeld Versluijs, geluidstechnicus bij M&L Systems in Noordwijkerhout.
Vertel een wat over jezelf.
Ik ben Kjeld Versluijs, 22 jaar en sinds kort stagiair bij Kattuk.nl. Ik studeer Culturele Maatschappelijke Vorming (CMV) aan de Hogeschool Leiden en zit sinds kort in het derde jaar. Het komende jaar ben ik te vinden op zolder in Huize Callao waar ik me met de website (voornamelijk de Uit! agenda) en het organiseren van activiteiten bezig zal houden.

Waar werk je?
Ik werk al 3,5 jaar bij Music & Light Systems in Noordwijkerhout. Hier ben ik geluidstechnicus, wat inhoudt dat ik onder andere bands mix op bruiloften, bedrijfsfeesten, in feesttenten en op festivalletjes. Daarnaast zit ik regelmatig op kantoor en zorg ik ervoor dat logistiek alles goed verloopt.

Hoe ben je aan deze bijbaan gekomen?
Voordat ik aan deze bijbaan begon zat ik in de Technische Commissie van het Northgo College. Hier leerde ik het één en ander over microfoons, licht, geluid en noem maar op. Wanneer er schoolfeesten waren was ik altijd de persoon die het extra licht en geluid moest inhuren. Dit deed ik bij wat nu mijn huidige baas is.
Toen ik eenmaal van het Northgo College af was, werd ik een keer gebeld of ik een keer mee kon gaan op “klus” om te helpen met het duwen van kistjes. Vanaf dat moment werd ik steeds vaker gebeld met de vraag of ik kon werken en zo kreeg ik uiteindelijk een contract.

Maar kistjes duwen is niet bepaalt hetzelfde als geluidstechnicus…
Nee, dat klopt. In het begin had ik natuurlijk vrij weinig kennis, want de technische commissie is natuurlijk niks in vergelijking met een professioneel bedrijf. Maar gelukkig biedt M&L Systems je de kans om wat te leren. Ik ben in het begin veel mee geweest als “sjouwhulp” en dan heb je de kans om mee te kijken bij de technicus en zo leer je natuurlijk best veel.
Na enige tijd kon ik zelf een klein bandje mixen en door dit maar veel te doen wordt je steeds beter en kun je grotere optredens gaan doen.

Welke grote optredens heb je dan gedaan?
Nouja, grote optredens… Ik heb nog niet op Pinkpop of Lowlands gestaan 😛 Het zijn meer de bekende Nederlands die je af en toe tegenkomt: Do, I.O.S., Lee Towers, Gerard Joling, en nog wel meer, maar ook het uitversterken van Balkenende die een toespraak doet.
Het is juist de afwisseling tussen die dingen en bijvoorbeeld de kleine bandjes op bruiloften dat ik zo leuk vind. Zo stond ik vorige week in een biertent in Sassenheim en moet ik de volgende keer een band mixen op een chique bedrijfsfeest. Je weet nooit wat je tegenkomt en dat maakt het uitdagend.

Verdiend het nog een beetje?
Nou ik mag niet klagen. Ik weet dat ik meer verdien dan het gemiddelde uurloon voor een 22 jarige. Maar daar moet je ook wel wat voor doen hoor. Het zijn meestal lange dagen en ik moet altijd werken wanneer andere mensen aan het feesten zijn, dus ook op bijvoorbeeld Koninginnedag en Oud en Nieuw. En het is natuurlijk veel nachtwerk: ’s zomers kijk ik niet meer gek op als de zon al weer te zien is.

Vind je het niet vervelend dat je altijd moet werken op die feestdagen?
Nouja, in het begin was het even wennen, maar eigenlijk vind ik dit werk juist op dat soort dagen super leuk! In hartje Amsterdam op Koninginnedag ervoor zorgen dat andere mensen het naar hun zin hebben: daar krijg ik een kick van hoor!

Welke gebeurtenis is je het meest bijgebleven?
Eigenlijk maak je iedere keer wel weer wat mee, maar wat me zeker is bijgebleven is de Amsterdamse Canalparade van dit jaar. Ik moest samen met een collega het geluid verzorgen op één van de boten die meevoer met de parade. Nou was dit al mijn tweede keer dat ik meevoer als technicus, dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten.
Toen we eenmaal aan het varen waren werd mijn (mannelijke) collega aangesproken door een prachtig uitgedoste man. Deze legde subtiel zijn hand op mijn collega’s been en deelde mee dat mijn collega “prachtig blauwe ogen” had. Terwijl mijn collega met een mond vol tanden zat, kon ik niet voorkomen dat ik in lachen uitbarstte 😛

Wil je verder nog wat kwijt over je bijbaan?
Nou nee, eigenlijk niet. Behalve dat ik dit werk echt super vind!

Vind je het leuk om ook iets te vertellen over jouw bijbaan? Neem even contact op! info@kattuk.nl

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X